ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

120 εκατ. ευρώ ψάχνει ο Γεωργιάδης για τους Ιδιωτικούς Φορείς Πρωτοβάθμιας Φροντίδας

01:02 - 07 Νοε 2013 | Πολιτική
120 εκατ. ευρώ ψάχνει ο Γεωργιάδης για τους Ιδιωτικούς Φορείς Πρωτοβάθμιας Φροντίδας
Σε αναζήτηση 120 εκατ. ευρώ βρίσκεται ο Υπουργός Υγείας, Α. Γεωργιάδης, προκειμένου να αυξήσει τον προϋπολογισμό που έχει οριστεί για την Πανελλήνια Ενωση Ιδιωτικών Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, ο οποίος είναι 300 εκατ. ευρώ για όλο το 2013. Τουλάχιστον αυτό υποσχέθηκε ο Υπουργός σε συνάντηση που είχε πρόσφατα με εκπροσώπους της Ενωσης, η οποία από σήμερα -Πέμπτη- προχωρά σε επίχεση παροχής υπηρεσιών υγείας προς τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Σύμφωνα με δήλωση του προέδρου της Ένωσης, Γιώργου Βουγιούκα, προς το "R", ενώ διανύουμε ήδη στον 11ο μήνα του έτους , τα Διαγνωστικά Κέντρα έχουν πληρωθεί μόλις την προκαταβολή του Μαρτίου(!).

 

Ταυτόχρονα, δε, εκκρεμεί η αποπληρωμή του μεγαλύτερου μέρους από τα παλαιά ληξιπρόθεσμα χρέη (2007-2011) που είναι πλέον του 80%, και η εκκαθάριση του 2012, συνολικής αξίας 450 εκατ. ευρώ.!!!

 

Εξάλλου, ο κ. Βουγιούκας, επισημαίνει ότι η "θεσμοθέτηση των πρωτοφανών, άδικων και ουσιαστικά παράνομων  μέτρων  clawback  και rebate, για τα οποία οι Σύνδεσμοι έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη, υπολογίζεται ότι θα οδηγήσουν σε εκ των υστέρων περικοπή άνω του 50% (!) του κόστους των υπηρεσιών που τα Διαγνωστικά Κέντρα παρείχαν στους ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.  εντός του 2013, οδηγώντας προφανώς τον κλάδο σε κατάρρευση. 

 

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον ίδιο, συμπεριφέρεται "σαν να επιχειρεί να εθνικοποιήσει τα ιδιωτικά Διαγνωστικά Κέντρα και τις υπηρεσίες τους, χωρίς όμως να αναλαμβάνει και τις συνέπειες, όπως την ανεργία και τις πτωχεύσεις που θα προκαλέσει το τεράστιο οικονομικό πλήγμα".

mediaassets1

Τελευταία τροποποίηση στις 19:08 - 06 Νοε 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.