ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο ελληνικός τύπος για τις πρόσφατες εξελίξεις στην ΕΡΤ

11:00 - 08 Νοε 2013 | Πολιτική
Ο ελληνικός τύπος για τις πρόσφατες εξελίξεις στην ΕΡΤ
Σε μία "δυναμική" επισκόπηση των πολιτικών εξελίξεων προχώρησε στο σύνολο του σήμερα ο ελληνικός τύπος, με βάση τις χθεσινές εξελίξεις στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Σπίτια στις φλόγες της τρόικας
Η εφημερίδα γράφει ότι "εν μέσω πολιτικής αναταραχής αναβλήθηκε για την Κυριακή το ραντεβού με τον Στουρνάρα! Θύελλα αντιδράσεων για «όσα είπε» ο Πολ Τόμσεν σε στελέχη του υπουργείου Οικονομικών".
ΕΘΝΟΣ: Στα χαρακώματα. Μονομαχία στη Βουλή για την ΕΡΤ
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με τα όπλα επί σκοπόν βρίσκονται κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας, που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, προκαλεί μετωπική σύγκρουση. Οι εξελίξεις στην ΕΡΤ αποτελούν την αφορμή. Οι δύο παρατάξεις αντιπαραθέτουν επιχειρήματα για την οικονομική και κοινωνική κατάσταση. Ανησυχία δεν υπάρχει στο επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά για την έκβαση της ψηφοφορίας".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο Πάλμος με τον αρχηγό της Ομάδας Εψιλον!
Σύμφωνα με την εφημερίδα "ουσιαστικά η Ομάδα, πρωτοεμφανίζεται μετά τον πόλεμο με τους ΧΘΟΝΙΟΥΣ, στον οποίο πρωτοστάτησε ο Απόλλωνας και στην αρχή της συγκέντρωσης στρατευμάτων των Ατλάντων στην Φωκίδα, με σκοπό να χτυπήσουν το μόνο σημείο του πλανήτη που είχε μείνει ελεύθερο και που ήταν ο Ιωνικός χώρος, με κεντρικό σημείο την ΖΕΑ η οποία ήταν σημείο συνάντησης για τον Ζευς, τον Χάρο στην Αθηνά, τον Απόλλωνα, την Αρτέμιδα".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Πυροτέχνημα από Τσίπρα με «κενή» πρόταση μομφής
Η εφημερίδα γράφει ότι "η ανυπαρξία προγράμματος, η αποτυχία της γραμμής για «θερμό φθινόπωρο» και οι εσωκομματικές αντιπαραθέσεις οδήγησαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ σε κίνηση... απόγνωσης με αφορμή την ΕΡΤ. Βρήκε στήριξη μόνο από Καμμένο και Χρυσή Αυγή".
ΕΣΤΙΑ: Το αδιέξοδο με τα ακίνητα
Η εφημερίδα τονίζει ότι "εν τούτοις η λύσις στο όλο θέμα είναι απλή. Την έχει προτείνει ο κ. Στέφανος Μάνος και έχει παρατεθή από τις στήλες της «Εστίας». Να απεμλακή το δημόσιο από τον φόρο ακινήτων και αυτός να περάση στην δικαιοδοσία των δήμων. Στην πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη ο Πρωθυπουργός ανεφέρθη στην εκδοχή αυτή, την οποία φαίνεται να ενστερνίζεται. Αραγε γιατί δεν την δρομολογεί τώρα, ώστε να απελμπλακή από το αδιέξοδο;".
Η ΑΥΓΗ: Χειροπέδες στην ΕΡΤ. Μαύρο στην κυβέρνηση
Σύμφωνα με την εφημερίδα "με αστυνομική εισβολή στο Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής ολοκληρώθηκε το πραξικόπημα Σαμαρά - Βενιζέλου εις βάρος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και της ενημέρωσης. Από τον ΣΥΡΙΖΑ πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης. Για τη χρεωκοπία της μνημονιακής πολιτικής και τον αντιδημοκρατικό εκτροχιασμό".
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Διότι δεν συνεμορφώθη...
Η εφημερίδα γράφει ότι "με εισβολή των ΜΑΤ έθεσε υπό τον έλεγχό της η κυβέρνηση το κτίριο της ΕΡΤ για να ρίξει και πάλι «μαύρο» στη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Απομάκρυνε μέσα στο σκοτάδι τους απολυμένους εργαζόμενους προκειμένου να σιγήσει η ακηδεμόνευτη φωνή τους, η οποία την ενοχλούσε για 150 μέρες".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Απ΄το μαύρο στο κατάμαυρο
Σύμφωνα με την εφημερίδα "παραμονές των σαραντάχρονων του Πολυτεχνείου, η Αστυνομία εισέβαλε στο Ραδιομέγαρο για να αποκαταστήσει μια «νομιμότητα» που η ίδια είχε διαταράξει, ρίχνοντας μαύρο στην ΕΡΤ τον περασμένο Ιούνιο".
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Το διπλό μέτωπο της κυβέρνησης
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε εφ΄όλης της ύλης αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης συνεργασίας και του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε χθες η Κουμουνδούρου με αφορμή την εκκένωση του κτιρίου της ΕΡΤ, ενώ, παράλληλα, το Μέγαρο Μαξίμου καλείται να διαχειριστεί το κρίσιμο μέτωπο με την τρόικα, καθώς μεθαύριο συναντάται ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας με τους εκπροσώπους των δανειστών".
Ο ΛΟΓΟΣ: Πρόταση μομφής με χρονοκαθυστέρηση
Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε μείζον πολιτικό θέμα εξελίσσεται η υπόθεση της ΕΡΤ, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης και όπως ο ίδιος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε «Αποφασίσατε πραξικοπηματικά για την ΕΡΤ, βάλατε λουκέτο επί μήνες και αρνηθήκατε να συμμορφωθείτε επιμένοντας να γράφετε στα παλαιότερα των υποδημάτων σας τους πολίτες, ούτε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν φέρατε προς κύρωση".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ενταση καταστολής χέρι - χέρι με την αντιλαϊκή επίθεση
Η εφημερίδα αναφέρει "ΚΚΕ: Απάντηση είναι ο ενιαίος αγώνας όλων των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για την ανατροπή συνολικά της αντιλαϊκής πολιτικής".
ΤΑ ΝΕΑ: Γκάφα ή μπλόφα η πρόταση μομφής
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "κίνηση-δώρο που συσπειρώνει τον κυβερνητικό συνασπισμό σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία θεωρούν στον άξονα Μεγάρου Μαξίμου και Χαριλάου Τρικούπη ότι αποτελεί η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την αστυνομική επέμβαση που έβαλε τέλος χθες τα ξημερώματα στην πεντάμηνη κατάληψη του Ραδιομεγάρου, στην Αγία Παρασκευή".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Με πρόταση δυσπιστίας στο τραπέζι της τρόικας
Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε ένα κρίσιμο για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα σημείο, η απόφαση της κυβέρνησης να εκκενώσει με αστυνομικές δυνάμεις το υπό κατάληψη επί πεντάμηνο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ ανεβάζει στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο, αφού η αξιωματική αντιπολίτευση επέλεξε να καταθέσει στη Βουλή πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης''

Τελευταία τροποποίηση στις 12:14 - 08 Νοε 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.