ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ένωση Ελλήνων Δημοσιολόγων: "Συμβατές με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο οι επιλογές της τρόικας;"

17:29 - 08 Νοε 2013 | Πολιτική
Ένωση Ελλήνων Δημοσιολόγων: "Συμβατές με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο οι επιλογές της τρόικας;"
Τη συμβατότητα του Ευρωπαϊκού δικαίου με τις επιλογές της τρόικας, στις χώρες που έχουν ενταχθεί στο μνημόνιο διερευνά η ημερίδα που διοργανώνει η Ένωση Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ), την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013, 18:00 - 20:00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων ΔΣΑ (Ακαδημίας 60, 1ος όροφος).

Κεντρικοί ομιλητές είναι:

 

  • Ο Βασίλης Γ. Τζέμος, Διδάκτωρ Δημοσίου και Ευρωπαϊκού Δικαίου (Freiburg), Δικηγόρος, Ειδικός Επιστήμονας Συνηγόρου του Πολίτη, ο οποίος θα μιλήσει με θέμα «Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ευρωπαϊκό δίκαιο και μέτρα λιτότητας»
  • Ο Κώστας Τσιμάρας, Δικηγόρος ΔΝ (Paris I), Επίκουρος Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου ΑΣΕΙ Σχολής Ευελπίδων, αναμένεται να κάνει συγκριτική ανάλυση μεταξύ Ελλάδας – Πορτογαλίας. «Κράτος και Δημόσια Διοίκηση στην εποχή του Μνημονίου» είναι το θέμα της ομιλίας του, και
  • Η Αλίκη Ζούκα, Δικηγόρος, LLM (Frei Universität Berlin), P.G.D. Φορολογικού Δικαίου Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία θα μιλήσει για την «Υπόθεση Pringle του ΔΕΕ: Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας και η συμβατότητα του με την Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Η Ένωση Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ), σε συνεργασία με τον ΔΣΑ, διοργανώνει Σεμινάρια Δημοσίου Δικαίου με τίτλο «Επίκαιρα Θέματα Δημοσίου Δικαίου», που θα λαμβάνουν χώρα στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (Ακαδημίας 60, 1ος όροφος) κάθε Τετάρτη απόγευμα 6-8 μ.μ. από 9 Οκτωβρίου μέχρι 11 Δεκεμβρίου (1ος κύκλος), αλλά και Φεβρουάριο – Μάϊο 2014 (2ος κύκλος).

 

Επίσης, προετοιμάζεται ημερίδα για την Συνταγματική Αναθεώρηση και ετήσιο συνέδριο προγραμματιζόμενο για Μάρτιο - Απρίλιο του 2014.

 

Η Ένωση Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ) είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με νομική προσωπικότητα. Στόχος της ΕΕΔ είναι να γίνει η επιστημονική ένωση στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι Συνταγματολόγοι, Διοικητικολόγοι, Ευρωπαϊκολόγοι και Διοικητικοί Επιστήμονες και θα αναπτύσσεται πολυτασικός δημόσιος διάλογος για την προαγωγή του δημοσίου δικαίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.