ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επισκόπηση του τύπου για την χθεσινή πρόταση μομφής

11:16 - 11 Νοε 2013 | Πολιτική
Επισκόπηση του τύπου για την χθεσινή πρόταση μομφής
Πρώτο θέμα αποτέλεσε σήμερα στον ελληνικό τύπο η χθεσινή κοινοβουλευτική συζήτηση για την πρόταση μομφής, που κατέθεσε πριν 3 ημέρες η αξιωματική αντιπολίτευση.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Πάλι στα σαγόνια της τρόικας
Η εφημερίδα γράφει "για σήμερα είναι προγραμματισμένη η νέα συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους τροϊκανούς και ο υπουργός διοικητικής Μεταρρύθμισης δηλώνει αισιόδοξος για την τελική έκβαση της διαπραγμάτευσης".
ΕΘΝΟΣ: Μονομαχίες με καρφώματα
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "προσηλωμένη στους στόχους της προχωρεί η κυβέρνηση. Στη μεταμεσονύχτια ψηφοφορία η Βουλή απέρριψε την πρόταση δυσπιστίας. Κορύφωση αποτέλεσε η αντιπαράθεση του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης με τον αρχηγό της αντιπολίτευσης".

ΕΣΤΙΑ: Κακόγουστη οπερέττα
Η εφημερίδα τονίζει ότι "η πρότασις δυσπιστίας δεν έγινε για να πέση η Κυβέρνησις. Εγινε για να προκληθή τεχνητή όξυνσις, να προβη ο ΣΥΡΙΖΑ σε επαναστατική γυμναστική, να επαυξηθή η φθορά της Κυβερνήσεως και να δυσχερανθή το έργο της. Ομως η προσπάθεια μάλλον έπεσε στο κενό".
Η ΑΥΓΗ: Πρόβα αντιπολίτευσης από Σαμαρά
Η εφημερίδα γράφει "σχεδόν αποκλειστικά στον Τσίπρα αφιέρωσε την ομιλία του ο πρωθυπουργός, που κατέθεσε μάλιστα και «πρόταση μομφής» στον ΣΥΡΙΖΑ!"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Ψήφισαν «ΝΑΙ»
Σύμφωνα με την εφημερίδα "βουλευτές της συγκυβέρνησης καταψήφισαν την πρόταση δυσπιστίας και... ψήφισαν «ναι» για νέες απολύσεις και διαθεσιμότητες, αύξηση εξώσεων και πλειστηριασμών, νέες μειώσεις στις συντάξεις, μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας".
ΤΑ ΝΕΑ: Ψήφος-ανάσα!
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "«πολιτικό οξυγόνο» δίνουν στον κυβερνητικό συνασπισμό οι 153 βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που επιβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη τους στο έργο της κυβέρνησης και διασφάλισαν την πολιτική ομαλότητα. Μοναδική απώλεια υπήρξε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία υπερψήφισε την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ και διεγράφη αμέσως από τον Ευάγγελο Βενιζέλο".
Kontranews: Θα πάνε για γενοκτονία οι τροϊκανοί
Σύμφωνα με την εφημερίδα "αυτοί φταίνε για τις 6.000 αυτοκτονίες. Εχουν φέρει σε απόγνωση εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες ενώ άφησαν άνεργους 2.000.000 Ελληνες. Εχουν κλείσει εκατοντάδες χιλιάδες μαγαζιά, επιχειρήσεις, βιοτεχνίες και βιομηχανίες. Η πείνα θερίζει τη χώρα και οι τράπεζες ετοιμάζονται να πάρουν τα σπίτια και τα χωράφια μας. Χειρότερη γενοκτονία από αυτή δεν έχει γίνει σε κανένα άλλο μέρος του κόσμου".
NEWSBOMB: Η δυσπιστία έφυγε η δυστυχία μένει
Η εφημερίδα γράφει ότι "η πρόταση δυσπιστίας εις βάρος της κυβέρνησης μπορεί τελικά να μην πέρασε και να μην προκάλεσε τις εξελίξεις που κάποιοι περίμεναν αλλά μένει μια οικτρή πραγματικότητα, η δυστυχία του ελληνικού λαού που επωμίζεται τα δεινά της πολιτικής και της οικονομικής κρίσης".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Η δυσπιστία καταψηφίστηκε τα ερωτηματικά παραμένουν
Η εφημερίδα τονίζει ότι "μπορεί η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης να καταψηφίστηκε από τη Βουλή, όμως δεν δόθηκαν ουσιαστικές και λεπτομερείς απαντήσεις σε μια σειρά ερωτημάτων τα οποία αφορούν το μέλλον της χώρας και κυρίως τα μέτρα οικονομικής πολιτικής που θα ληφθούν για να εξέλθουμε από την ύφεση και παράλληλα να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά".

Τελευταία τροποποίηση στις 12:28 - 11 Νοε 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.