ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Casus belli" για τους γιατρούς ενδεχόμενες απολύσεις στον ΕΟΠΥΥ

19:15 - 11 Νοε 2013 | Πολιτική
"Casus belli" για τους γιατρούς ενδεχόμενες απολύσεις στον ΕΟΠΥΥ
Επί ποδός οι εκπρόσωποι του Ιατρικού κόσμου, μετά τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν απολύσεις στον ΕΟΠΥΥ, αν και διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξουν υπάρξουν απολύσειςόσον αφορά τα νοσοκομεία και την κινητικότητα μεταξύ των νοσοκομείων.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα υπάρξουν απολύσεις στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), ο υπουργός σημείωσε ότι είναι εξαιρετικά πρόωρο να πει τι θα γίνει, αφού δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η αξιολόγηση στον Οργανισμό.

 

«Γενικά για το τι θα γίνει στον ΕΟΠΥΥ, θα έχουμε την πλήρη εικόνα όταν ολοκληρωθεί η αξιολόγησή του και θα μπορούμε, μετά από μακρύ διάλογο με όλους τους γιατρούς και τις ενώσεις τους, να παρουσιάσουμε και να συμφωνήσουμε για το πλήρες σχέδιο», είπε ο υπουργός, ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, ότι δεν ισχύουν τα περί 1.370 απολύσεων».

 

"Το θέμα του ΕΟΠΥΥ είναι διαφορετικό", συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης, καθώς «έχουμε μετακίνηση μεταξύ ΕΟΠΥΥ και πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας", και συμπλήρωσε: "Άρα, αν δεν γίνει η αξιολόγηση και δεν έχουμε τα ακριβή κενά ή τις ακριβείς ειδικότητες, ότι και αν σας πω, είναι εξαιρετικά πρόωρο".

 

Ο υπουργός Υγείας, πάντως, υπογράμμισε ότι από εδώ και μπρος, στο ελληνικό δημόσιο θα γίνεται αξιολόγηση και θα δουλεύει με αυτούς που χρειάζεται, λέγοντας ότι "όσους δεν χρειαζόμαστε, δεν μπορούμε να τους πληρώνουμε και αυτό να σημαίνει ότι θα κόβουμε τις συντάξεις των ανθρώπων για να τους πληρώνουμε».

 

 

Έντονη αντίδραση από εκπροσώπους του Ιατρικού κόσμου, οι οποίοοι υποστηρίζουν ότι σε κατ΄' ιδίαν συνάντηση που είχαν με τον υπουργό, ο κ. Γεωργιάδης δεσμεύθηκε ότι δεν θα απολυθούν γιατροί των Μονάδων του ΕΟΠΥΥ. 

 

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Μιχάλης Βλασταράκος, δήλωσε ότι «είναι τουλάχιστον οδυνηρό να μην αντιλαμβάνεται ο κ. υπουργός πως με τις δηλώσεις του προκαλεί σύγχυση σε γιατρούς και ασθενείς και δημιουργεί την αίσθηση μίας ηγεσίας χωρίς φερεγγυότητα, χωρίς πρόγραμμα και με μόνη επιδίωξη να είναι η ικανοποίηση των αριθμών που οι δανειστές μας επιβάλλουν».

 

«Το μόνο που καταλαβαίνει ο υπουργός Υγείας είναι τα νούμερα που του υποδεικνύουν η τρόικα και οι μνημονιακές πολιτικές» αναφέρουν ο Γιάννης Μπασκόζος, α' αντιπρόεδρος του ΠΙΣ και ο Δημήτρης Βαρνάβας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), προσθέτοντας ότι «ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης τον έχει εκθέσει ανεπανόρθωτα, επιβεβαιώνοντας σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα τις επικείμενες διαθεσιμότητες 5.000 γιατρών του ΕΟΠΥΥ από τους οποίους 1.200 θα απολυθούν, ενώ ο υπουργός Υγείας αρνείται να διαψεύσει ρητά ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις στον ΕΟΠΥΥ».

 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, διαμηνύει ότι ο Ιατρικός κόσμος και οι ασθενείς πολίτες, δε θα ανεχθούν καμία απόλυση, ούτε στην Πρωτοβάθμια ούτε στη Δευτεροβάθμια Περίθαλψη, διότι υπάρχουν-όπως αναφέρουν- "σοβαρότατες ελλείψεις, όχι μονο στις άγονες γραμμές της χώρας μας, αλλά και στον αστικό πληθυσμό, τόσο σε πρωτοβάθμιο όσο και σε δευτεροβάθμιο επίπεδο".

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 22:19 - 11 Νοε 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.