ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Τηλεφωνικά γκάζια» Σαμαρά σε υπουργούς που χειρίζονται τις διαπραγματεύσεις με την τρόϊκα

00:48 - 14 Νοε 2013 | Πολιτική
«Τηλεφωνικά γκάζια» Σαμαρά σε υπουργούς που χειρίζονται τις διαπραγματεύσεις με την τρόϊκα
Μπαράζ τηλεφωνικών επικοινωνιών με υπουργούς που χειρίζονται τις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών είχε, την Τετάρτη, ο πρωθυπουργός, για να κλείσουν όλα τα θέματα που παραμένουν ανοιχτά. ΟΙ διαπραγματεύσεις έχουν διακοπεί εκ των πραγμάτων, καθώς ο Γιάννης Στουρνάρας και οι επικεφαλής της τρόϊκας μεταβαίνουν σήμερα στις Βρυξέλλες για τη συνεδρίαση του Eurogroup...

Ειδικότερα, ο κ. Αντώνης Σαμαράς μίλησε με τους υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη, Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός, στις τηλεφωνικές επαφές του, ζήτησε να ενημερωθεί για το σημείο που βρίσκονται οι συζητήσεις, και απαίτησε -σε ορισμένες περιπτώσεις σε υψηλούς τόνους- από τους υπουργούς να κλείσουν ό,τι εκκρεμότητες υπάρχουν, εκτός από το δημοσιονομικό που χειρίζεται ο Γιάννης Στουρνάρας.

 

Και αυτό, προκειμένου- όπως κατά τις ίδιες πληροφορίες είπε ο κ. Σαμαράς- για να "μην δίνουμε δικαιώματα και τροφή ότι δεν έχουμε εφαρμόσει τα προαπαιτούμενα" και προκειμένου "να μην μεταφέρουν οι εκπρόσωποι των δανειστών στους πολιτικούς προϊσταμένους τους, λανθασμένη εικόνα για τη χώρα μας".

 

Εξάλλου, νωπές είναι ακόμη οι αντιδράσεις αναφορικά με τη δήλωση ευρωπαίου αξιωματούχου, ο οποίος φέρεται να δήλωσε ότι τις δυο πλευρές χωρίζουν "μίλια και δισεκατομμύρια" από μια συμφωνία, και πως οι συνομιλίες θα επαναληφθούν μετά τις χειμερινές διακοπές για σκί.

troika1

Η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα την Παρασκευή, μετά το Eurogroup της Πέμπτης, ενώ μετά το Ecofin του Σαββάτου θα επιστρέψει και ο υπουργός Οικονομικών, για να συνεχισθούν οι διαπραγματεύσεις.

 

Βενιζέλος: Ζητάμε έγκυρους πολιτικούς συνομιλητές

Κριτική σε υψηλούς τόνους στους δανειστές για τον τρόπο που διαπραγματεύονται άσκησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας ότι η Ελλάδα ζητά έγκυρους πολιτικούς συνομιλητές.

 

«Η χώρα αδικείται από την συζήτηση που έχει ανοίξει για την οικονομική διαπραγμάτευση, η οποία υποτιμά τις θυσίες του ελληνικού λαού ενώ κάνει πως αγνοεί τα δημοσιονομικά επιτεύγματα», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος με αφορμή την ενημέρωση των μελών των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών της Βουλής για τις προτεραιότητες της Ελλάδας, ενόψει της ανάληψης της Ευρωπαϊκής προεδρίας από την 1η Ιανουαρίου 2014.

 

«Εμείς δεν ζητάμε πολιτική διαπραγμάτευση, αλλά έγκυρους πολιτικούς συνομιλητές για να κάνουμε μια οικονομική διαπραγμάτευση, που να καταλαβαίνουν τα πραγματικά δεδομένα και την δυναμική των αριθμών», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

beni1

Τελευταία τροποποίηση στις 00:45 - 14 Νοε 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.