ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Fast track διαδικασίες στο πρόγραμμα νέων αγροτών

01:01 - 14 Νοε 2013 | Πολιτική
Fast track διαδικασίες στο πρόγραμμα νέων αγροτών
Την απλοποίηση διαδικασιών και την άρση γραφειοκρατικών εμποδίων για το πριμ πρώτης εγκατάστασης των νέων αγροτών ζήτησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, κατά τη συνάντηση που είχε με τον Ειδικό Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών, κ. Δημήτρη Ιατρίδη.

Επίσης, ο κ. Χαρακόπουλος υπογράμμισε την ανάγκη να προκηρύσσεται κάθε χρόνο πρόγραμμα νέων αγροτών, προκειμένου να ανανεωθεί ηλικιακά το αγροτικό δυναμικό της χώρας.

 

Γι' αυτό το λόγο, επεσήμανε την ανάγκη δέσμευσης σημαντικών πόρων στη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020 ώστε να είναι δυνατή η ετήσια προκήρυξη του συγκεκριμένου προγράμματος.

 

Όπως ενημέρωσε τον Αναπληρωτή Υπουργό, ο κ. Ιατρίδης, η προκήρυξη του καινούριου προγράμματος νέων αγροτών, μετά και την αναθεώρηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013, θα γίνει το αργότερο εντός του πρώτου δεκαπενθήμερου του Δεκεμβρίου και θα ωφεληθούν τουλάχιστον 6.000 αγρότες.

 

Το πριμ πρώτης εγκατάστασης διαφοροποιείται αναλόγως της περιοχής (ορεινή, μειονεκτική, πεδινή) και του είδους της εκμετάλλευσης (ζωική, φυτική, μικτή παραγωγή). Με βάση αυτά τα κριτήρια το πριμ μπορεί να ανέρχεται έως και 20.000 ευρώ.

 

«Το πρόγραμμα για την χρηματοδότηση νέων αγροτών συνιστά το ορόσημο μιας εξαιρετικά ελπιδοφόρας αφετηρίας για την ελληνική πρωτογενή παραγωγή», τόνισε ο κ. Χαρακόπουλος.

 

Ο ίδιος περιέγραψε δυο καίριες συνισταμένες του νέου παραγωγικού μοντέλου που οραματίζεται το υπουργείο:

  • Η ευκαιρία για παραγωγική εργασία σε νέους ανθρώπους, όπου η ανεργία δυστυχώς καλπάζει.
  • Η ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής αλλά και της περιφέρειας με νέο αίμα.

xarakopoulos1

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.