ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Πράσινο φως" από τις Κ.Ο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στο νέο σχέδιο

17:33 - 14 Νοε 2013 | Πολιτική
"Πράσινο φως" από τις Κ.Ο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στο νέο σχέδιο
Ένα "αγκάθι" λιγότερο για το Μαξίμου, καθώς μπαίνει τέλος στις ενδοκυβερνητικές αντιδράσεις για το νέο φόρο ακινήτων, μετά την απόφαση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να άρουν τις ενστάσεις τους. Το νέο σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών τέθηκε επί τάπητος στις παράλληλες συνεδριάσεις των βουλευτών της ΝΔ που μετέχουν στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ.

Ειδκότερα, από το γραφείο του γενικού γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Θανάση Μπούρα, ανακοινώθηκε ότι από τη συζήτηση προέκυψε πως το νέο σχέδιο "ενσωματώνει τη συντριπτική πλειονότητα των προτάσεων που υπέβαλαν οι βουλευτές της ΝΔ και οδηγεί σε ένα ριζικά αναμορφωμένο σύστημα φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας- ένα σύστημα πιο δίκαιο, πιο αντικειμενικό, πιο αναλογικό, πιο προοδευτικό και πιο ρεαλιστικό».

 

Θετική ήταν και η αντίδραση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, η οποία εκτιμά ότι η νέα πρόταση, ενσωματώνει το σύνολο των παρατηρήσεων που είχαν κάνει οι βουλευτές του κόμματος της συγκυβέρνησης. Η τελική τοποθέτηση της Κ.Ο θα γίνει μετά «την επεξεργασία της νομοτεχνικής διατύπωσης του σχεδίου και των παραδειγμάτων που θα αποδεικνύουν τις αλλαγές που επιτεύχθηκαν, καθώς και των προβλεπόμενων απαλλαγών και μειώσεων όπως έχει προταθεί (αύξηση των εισοδηματικών κλπ κριτηρίων για τις εκπτώσεις, απομειώσεις και απαλλαγές)».

bouli1

"Προσπαθούμε να βελτιώσουμε όσο γίνεται περισσότερο ένα σύστημα που πρέπει να συλλέξει έσοδα, αλλιώς θα πρέπει να κόψουμε άλλες δαπάνες" δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, για τον φόρο ακινήτων. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 σημείωσε: «Θα έχουμε μια ελάφρυνση για τους περισσότερους. Μεσοσταθμικά υπολογίζεται στο 15%».

 

Σε ό,τι αφορά την άρση των πλειστηριασμών υπογράμμισε ότι το ζήτημα βρίσκεται σε διαβούλευση, τονίζοντας ότι "θα προστατευθεί η πρώτη κατοικία εκείνων που έχουν πληγεί από την κρίση και δεν μπορούν να ανταποκριθούν".

 

Τελευταία τροποποίηση στις 02:02 - 15 Νοε 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.