ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμφωνία για εθελοντική κινητικότητα στους ΟΤΑ

22:38 - 14 Νοε 2013 | Πολιτική
Συμφωνία για εθελοντική κινητικότητα στους ΟΤΑ
Σε συμφωνία για την ενδο-δημοτική κινητικότητα κατέληξαν τα υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), κατά τη συνάντηση που είχαν την Πέμπτη.

Η διαδικασία θα είναι εθελοντική και οι υπάλληλοι που θα συμμετέχουν θα τεθούν σε διαθεσιμότητα για έναν μήνα. Στη συνέχεια, θα μετακινηθούν στις νέες τους θέσεις. Διευκρινίσθηκε ότι δεν θα υπάρξει καμία απόλυση.

 

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, θα υπάρξει αποσυμφόρηση υπερστελεχωμένων Δήμων προς όφελος των περιφερειακών Δήμων, με υγιή διαχείριση και προοπτικές ανάπτυξης.

 

Σε ό,τι αφορά το Δημόσιο, η όλη διαδικασία μπορεί να αποτελέσει «πιλότο» ενός συστήματος που ενδέχεται να γενικευθεί στο σύνολο του δημόσιου τομέα, δηλαδή να αποτελέσει ένα «μόνιμο μηχανισμό κινητικότητας», που θα αντικαταστήσει τον απαρχαιωμένο σημερινό μηχανισμό μετατάξεων και αποσπάσεων.

 

Με τους περιορισμούς προσλήψεων που υπάρχουν λόγω της αναλογίας «1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις», δυναμικοί Δήμοι στερούνται την ευκαιρία ανάπτυξης, λόγω έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.