ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάντηση και γεύμα εργασίας με Μέρκελ ο Σαμαράς στις 22 Νοεμβρίου στο Βερολίνο

15:01 - 15 Νοε 2013 | Πολιτική
Συνάντηση και γεύμα εργασίας με Μέρκελ ο Σαμαράς στις 22 Νοεμβρίου στο Βερολίνο
Το χαρτί της πολιτικής διαπραγμάτευσης με τους δανειστές τραβάει η κυβέρνηση.

Με όπλο τον περιορισμό της ύφεσης σε επίπεδα κάτω του 4% και για την ακρίβεια 3% στο τρίτο τρίμηνο και την επίτευξη σημαντικού πρωτογενούς πλεονάσματος της τάξης του 1 δισ. ευρώ, προσέρχεται στη συνάντηση που θα έχει με την Γερμανίδα Καγκελάριο στο Βερολίνο στις 22 Νοεμβρίου ο Πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς. Ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί με την κυρία Μέρκελ εξ αφορμής της παρουσίας του σε ημερίδα που πραγματοποιεί Γερμανική εφημερίδα, με θέμα την κρίση στην Ευρώπη. Στην ίδια εκδήλωση αναμένεται να παραστεί και ο Ιταλός πρωθυπουργός κ. Ενρίκο Λέτα.

 

Ο κ. Σαμαράς, όπως σχολιάζουν οικονομικοί παράγοντες, αναμένεται να τραβήξει το χαρτί της πολιτικής διαπραγμάτευσης με τους δανειστές. Κάτι που έκανε τον Σεπτέμβριο με την Κριστίν Λαγκάρντ στην Ουάσινγκτον και έτυχε αποδοχής, όπως προέκυψε από τις δηλώσεις της επικεφαλής του ΔΝΤ ότι η Ευρώπη θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού της χώρας μας τα επόμενα χρόνια.

 

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, αν και γνωρίζει ότι η Γερμανία βρίσκεται προς... αναζήτηση σχηματισμού κυβέρνησης, θα επιδιώξει να περάσει το μήνυμα ότι η Ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλα δημοσιονομικά βάρη και πως το βάρος θα πρέπει να στραφεί σε αναπτυξιακά μέτρα, θέτοντας ταυτόχρονα το δίλημμα ως προς το τι θα διακυβευτεί αν πέσει η κυβέρνηση κι έρθει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ, τη στιγμή που τα ακραία στοιχεία του πολιτικού συστήματος έχουν κάνει με αιματηρό τρόπο την εμφάνισή τους.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:24 - 15 Νοε 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.