ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κυβέρνηση: "Το παλεύουμε για συμφωνία έως τις 9 Δεκεμβρίου- η τρόϊκα ανοίγει νέα μέτωπα"

21:56 - 18 Νοε 2013 | Πολιτική
Κυβέρνηση: "Το παλεύουμε για συμφωνία έως τις 9 Δεκεμβρίου- η τρόϊκα ανοίγει νέα μέτωπα"
Αγώνα δρόμου δίνει το κυβερνητικό επιτελείο, σε μια προσπάθεια να "κλειδώσει" η συμφωνία με τους δανειστές έως τις 9 Δεκεμβρίου, ενώ την ίδια ώρα η τρόϊκα ανοίγει νέα "μέτωπα" για το δημοσιονομικό κενό του 2104, το οποίο, σύμφωνα με την ελληνική πλευρά προσδιορίζεται σε 1,3 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, οι εκπρόσωποι των δανειστών θεωρούν ότι η "τρύπα" στον ενιαίο φόρο ακινήτων μετά τις αλλαγές στο νομοσχέδιο, υπερβαίνει κατά τουλάχιστον 100 εκατ. ευρώ την κυβερνητική εκτίμηση για "τρύπα" 250 εκατ. ευρώ, ενώ στελέχη του οικονομικού επιτελείου προσδιορίζουν το επιπλέον κενό από τον ενιαίο φόρο στα 150 εκατ. ευρώ.

 

Ταυτόχρονα, το κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου, επιβεβαίωσε και τη φημολογία για ενστάσεις που προβάλει η τρόικα σχετικά με την περαιτέρω περικοπή του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) για να καλυφθούν οι "τρύπες", λέγοντας ότι θέμα είναι υπό συζήτηση.

 

Στόχος της κυβέρνησης, πάντως, όπως τόνισε ο ίδιος παράγοντας, είναι να υπάρξει συμφωνία έως τις 9 Δεκεμβρίου. Η συγκεκριμένη ημερομηνία θεωρείται κομβική, λόγω της συνεδρίασης του Eurogroup, κατά την οποία η ελληνική πλευρά πρέπει να δείξει ότι έχει επιτύχει αποτελέσματα, τουλάχιστον ως προς τις τέσσερις προαπαιτούμενες δράσεις.

 

"Πάμε για συμφωνία σε όλα έως την 9η Δεκεμβρίου. Δύσκολο, αλλά θα το παλέψουμε", επισήμανε χαρακτηριστικά, ο κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.