ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βενιζέλος: Προειδοποιητικές βολές προς του βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

13:35 - 19 Νοε 2013 | Πολιτική
Να «μπετονάρει» την Κ.Ο. ομάδα του ΠΑΣΟΚ στο φόντο της αποχώρησης της κα Τζάγκρη θα επιχιερήσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην συνεδρίαση του οργάνου την Τετάρτη. Ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να θέσει τους 26 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προ των ευθυνών τους, μετά την πρόσκληση συνεργασίας που απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας προς τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας και ιδίως του ΠΑΣΟΚ και που χαρακτηρίζεται από τον ίδιο ως…«πρόσκληση αποστασίας» .

Εκτιμάται και σύμφωνα με πληροφορίες ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα καλέσει ευθέως τους βουλευτές να απαντήσουν στην «πρόκληση-πρόσκληση» Τσίπρα θέτοντας το δίλημμα «Ή με στηρίζετε και συνεχίζουμε ή όχι»…. Αυτό, όμως, στο φόντο πληροφοριών που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, που ουσιαστικά παραπέμπουν σε μοντέλο του γερμανικού SPD για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή ότι ο κ. Βενιζέλος δε θα εκτεθεί άμεσα με υποψηφιότητα στις επόμενες αναμετρήσεις.

 

Μέχρι τότε, πάντως, με αφορμή και τα τελευταία φαινόμενα «αντάρτικου» (Τζάκρη, Σηφουνάκης….) στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος θέτει «θέμα εμπιστοσύνης» προς το πρόσωπο του, με αποτέλεσμα η συνεδρίαση της Κ.Ο. την Τετάρτη να χαρακτηρίζετε ιδιαίτερα κρίσιμη για το μέλλον του κ. Βενιζέλου αλλά και της κυβερνητικής συνοχής σε μια κρίσιμη επίσης φάση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και τους δανειστές.

 

Πάντως οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην παρούσα φάση όντας ευαίσθητοι απέναντι σε θέματα… «αποστασίας» δεν πρόκειται να «ρίξουν» τον κ. Βενιζέλο, αλλά θα συνεχίσουν την κριτική σε χαμηλούς ή υψηλούς τόνους κρατώντας το κλειδί των εξελίξεων.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.