ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βερολίνο: "Θέλουμε ένα ελληνικό success story"

21:22 - 20 Νοε 2013 | Πολιτική
Βερολίνο: "Θέλουμε ένα ελληνικό success story"
Τη διαβεβαίωση ότι οι εταίροι θα φανούν φερέγγυοι από τη στιγμή που και η Ελλάδα έχει δείξει φερεγγυότητα αντιστοίχως, έδωσε ο εκπρόσωπος της γερμανίδας καγκελαρίου, την ώρα που ο Αντώνης Σαμαράς ετοιμάζει τις αποσκευές του για το Βερολίνο, όπου την Παρασκευή θα συναντηθεί με την Άγκελα Μέρκελ.

Ωστόσο, ο κ. Ζάιμπερτ, διευκρίνισε ότι "δεν πρόκειται για συνάντηση διαπραγματεύσεων, αλλά για μια καλή ευκαιρία να ενημερωθεί η κ.Μέρκελ, από τον έλληνα πρωθυπουργό, για το τι ακριβώς συμβαίνει στην Αθήνα". Ο γερμανός αξιωματούχος τόνισε ότι δεν υπάρχουν διμερή θέματα για να συζητηθούν την Παρασκευή.

 

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, Μάρτιν Κοτχάους, επισήμανε ότι οι εταίροι της Ελλάδας "θα κάνουν τα πάντα για να την στηρίξουν", και ότι επιθυμία της γερμανικής κυβέρνησης είναι να υπάρξει ένα ακόμη "success story" όπως εκείνο της Ιρλανδίας.

 

Επίσης, έκανε λόγο για "εκατέρωθεν λάθη" που σημειώθηκαν στο πρόγραμμα της Ελλάδας, λέγοντας πως υπήρξαν αστοχίες από την πλευρά της τρόικας, αλλά και της ελληνικής κυβέρνησης, και γι' αυτό το λόγο χρειάστηκαν ορισμένες αλλαγές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.