ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κ. Μητσοτάκης: "Δεν διαμορφώνεται σκηνικό ρήξης με την τρόϊκα- Απορρίψαμε αίτημα για επέκταση της διαθεσιμότητας"

18:41 - 21 Νοε 2013 | Πολιτική
Κ. Μητσοτάκης: "Δεν διαμορφώνεται σκηνικό ρήξης με την τρόϊκα- Απορρίψαμε αίτημα για επέκταση της διαθεσιμότητας"
Στις δυσκολίες της διαπραγμάτευσης με τους εκπροσώπους της τριμερούς αναφέρθηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Επιβεβαίωσε ότι η τρόϊκα έθεσε θέμα για επέκταση της διαθεσιμότητας, αλλά η κυβέρνηση- όπως είπε- "άναψε" κόκκινο...

Ειδικότερα, ο κ. Κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η τρόϊκα έβαλε στο τραπέζι των συζητήσεων την "επέκταση της διαθεσιμότητας, που θα οδηγούσε και σε απολύσεις και μετά το 2014, αλλά απορρίφθηκε αμέσως από την ελληνική πλευρά".

 

"Δεν είναι κάτι εύκολο οι απολύσεις στο Δημόσιο, αλλά η κυβέρνηση θα το αντέξει" τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, και πρόσθεσε πως η κοινωνία "άντεξε με πολύ πόνο 1.000.000 απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, η χώρα έχει δεσμευτεί για 15.000 απολύσεις στο Δημόσιο μέχρι τα τέλη του 2014 που θα γίνουν, αλλά στη θέση τους θα προσληφθούν υπάλληλοι με συγκεκριμένα προσόντα μέσω ΑΕΠ".

 

Αναφορικά με την πορεία των διαβουλεύσεων με τους δανειστές, ο υπουργός είπε ότι είναι μια "δύσκολη διαπραγμάτευση", αλλά ο ίδιος δεν εκτιμά ότι διαμορφώνεται σκηνικό ρήξης. "Θέλουμε να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο, έχουμε πολλές πιθανότητες να κλείσουμε τα θέματα το Δεκέμβριο", σημείωσε χαρακτηριστικά. Επισήμανε, δε, ότι η κυβέρνηση πιστεύει ότι θα επιτύχει ανάκαμψη της οικονομίας το 2014.

 

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε το "λουκέτο" στο Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας, λέγοντας ότι συμφωνεί και ο ίδιος με την εκτίμηση του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, πως το Ταμείο "δεν έχει λόγο ύπαρξης".

Τελευταία τροποποίηση στις 19:08 - 21 Νοε 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.