ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπ.Ναυτιλίας: Νέος Οργανισμός για Ομογενοποίηση των υπηρεσιών και Λιμενικός "Καλλικράτης"

18:56 - 21 Νοε 2013 | Πολιτική
Υπ.Ναυτιλίας: Νέος Οργανισμός για Ομογενοποίηση των υπηρεσιών και Λιμενικός "Καλλικράτης"
Με στόχο την καλύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, ο κ. Μ.Βαρβιτσιώτης παρουσίασε τη σύσταση νέου οργανισμού του υπουργείου και νέα διάρθρωση των υπηρεσιών του Λιμενικού.

Όπως τόνισε ο κ. Βαρβιτσιώτης, σήμερα το υπουργείο λειτουργεί με πολλούς διαφορετικούς οργανισμούς και οργανογράμματα. Με το νέο οργανισμό, ο οποίος θα σταλεί στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για έγκριση, ομογενοποιούνται οι λειτουργίες.

 

Επεσήμανε ότι θα υπάρχουν τρεις γενικές γραμματείες με σαφώς προσδιορισμένες αρμοδιότητες: η γενική γραμματεία του υπουργείου, η γενική γραμματεία Λιμένων και η γενική γραμματεία Αιγαίου.

 

Οι κλάδοι από οχτώ θα γίνουν τέσσερις, οι γενικές διευθύνσεις από δύο θα γίνουν τρεις, οι διευθύνσεις από 53 θα γίνουν 30 και τα τμήματα από 181 θα γίνουν 111.

 

Ο κ. Βαρβιτσιώτης, σημείωσε ότι θα ενισχυθεί το γραφείο του υπουργού, ώστε να γίνει επιτελικό και θα έχει, εκτός των άλλων, απευθείας έλεγχο στην υπηρεσία εφαρμογής συγχρηματοδοτούμενων δράσεων, με στόχο την αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων, κάτι που δεν γίνεται μέχρι τώρα.

 

Θα υπάρχει μόνο μία διεύθυνση για τις άγονες γραμμές, ενώ δημιουργείται τεχνική υπηρεσία.

up.nautilias

«Λιμενικός Καλλικράτης»

Για "Λιμενικό Καλλικράτη" έκανε λόγο ο υπουργός, αναφερόμενος στη νέα διάρθρωση των υπηρεσιών του Λιμενικού.

 

Ο κ. Βαρβιτσιώτης δήλωσε ότι με αυτήν θα αξιοποιηθούν περίπου 700 εργαζόμενοι, καθώς καταπολεμάται η γραφειοκρατία. Επίσης, πρόσθεσε ότι καταργούνται οι άδειες ερασιτεχνικής αλιείας, και για τους πολίτες και για τα σκάφη, καθώς και η υποχρέωση δήλωσης απόπλου και κατάπλου των μικρών σκαφών αναψυχής στη λιμενική Αρχή. Με τον τρόπο αυτό, απελευθερώνονται πολλοί υπάλληλοι που απασχολούνταν με αυτά και επιτυγχάνεται, στην ουσία, αύξηση του προσωπικού κατά 10%, χωρίς καμία πρόσληψη.

 

Για τις υπόλοιπες αλλαγές, είπε ότι θα υπάρξει αύξηση των λιμεναρχείων ώστε σε κάθε νομό να υπάρχει λιμενάρχης, θα μειωθούν οι λιμενικοί σταθμοί σε 41 από 104 που είναι τώρα, ενώ θα διπλασιαστούν τα λιμενικά τμήματα και τα λιμενικά φυλάκια. Τέλος, ο κ. Βαρβιτσιώτης επεσήμανε ότι λύθηκε ένα πρόβλημα του προσωπικού του Λιμενικού, που δεν μπορούσε να αγοράσει φάρμακα, καθώς το υπουργείο είχε χρέη. 

limeniko

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.