ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βενιζέλος: "Είναι η ώρα της εξόδου από το μνημόνιο"

19:22 - 25 Νοε 2013 | Πολιτική
Βενιζέλος: "Είναι η ώρα της εξόδου από το μνημόνιο"
Τις σημαντικές θυσίες στις οποίες έχει υποβληθεί ο ελληνικός λαός από το 2010 έως σήμερα, επισήμανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, παρουσιάζοντας τη Δευτέρα το λογότυπο της επικείμενης ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014.Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα μηνύματα που επιθυμεί να στείλει η ελληνική Προεδρία, τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στο εξωτερικό.

Ειδικότερα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, επισήμανε ότι είναι η ώρα της στροφής, της αλλαγής.

 

"Είναι η ώρα της εξόδου από το Μνημόνιο και την κρίση, η ώρα της ανάκαμψης της πραγματικής οικονομίας", είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι το πρώτο εξάμηνο του 2014 είναι μια περίοδος με μεγάλη σημασία για την Ελλάδα, και στόχος της Αθήνας είναι να γίνουν εμφανή πλέον τα θετικά στοιχεία εξόδου από την κρίση, μετά από ένα κρίσιμο και μακρύ διάστημα προσπαθειών.

 

Υπενθυμίζοντας τις μεγάλες θυσίες που έχει καταβάλει ο ελληνικός λαός, είπε ότι "κάνουμε από το 2010 μια τεράστια προσπάθεια που έχει στοιχίσει στην ελληνική οικονομία μια ύφεση που φθάνει το 25% του ΑΕΠ. Έχει στοιχίσει στον Έλληνα πολίτη μια δραστική μείωση του εισοδήματός του της τάξεως του 40%. Έχει στοιχίσει την απώλεια πολλών θέσεων εργασίας, με ανεργία που φθάνει το 60% στους νέους μέχρι 24 ετών".

 

Μάλιστα, υποστήριξε ότι τώρα μπορούμε να παρουσιάσουμε πρωτογενές πλεόνασμα, το καλύτερο στην ευρωζώνη που ξεπερνά το 6% του ΑΕΠ.
"Τώρα μπορούμε να παρουσιάσουμε ένα δημόσιο χρέος πραγματικά βιώσιμο", τόνισε ο κ. Βενιζέλος και υπογράμμισε ότι θέλουμε το εξάμηνο της Προεδρίας να συμβολίζει στη συνείδηση του Έλληνα πολίτη, αυτή την αλλαγή, αυτή την ανάκαμψη.

venizelosjpg

"Δεν είναι εύκολο. Αλλά είναι πολύ σημαντικό, η Ελλάδα να μην εμφανιστεί πλέον στην ευρωπαϊκή οικογένεια και διεθνώς ως μια χώρα σε κρίση, αλλά ως μια χώρα θεσμικά ισότιμη ως ένα κράτος παλαιό στην ΕΕ και στην Ευρωζώνη, ως ένα κράτος κυρίαρχο, ανεξάρτητο, υπερήφανο, που υφίσταται τις επιπτώσεις της κρίσης αλλά έχει το δικαίωμα να ελπίζει στην αποκατάσταση της κανονικότητάς του", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

 

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, η Ελλάδα εκπροσωπεί το εξάμηνο αυτό μια ΕΕ, που πρέπει να δείξει ότι πιστεύει σε μεγάλες αξίες. "Η πρώτη αξία είναι αυτή της αλληλεγγύης, η αξία ενός μοντέλου ανταγωνιστικότητας και ανάπτυξης που θα εξασφαλίσει τους λαούς της Ευρώπης και την Ελλάδα βέβαια από την επανάληψη αυτής της κρίσης», ανέφερε ο κ.Βενιζέλος. 

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, έχει μεγάλη σημασία η πρόοδος που έχει συντελεστεί στη χώρα μας να φανεί στην πράξη. "Οι ευρωπαίοι εταίροι μας, μιλούν με σεβασμό για τις θυσίες του ελληνικού λαού, για τις τεράστιες προσπάθειες που έγιναν και γίνονται στην Ελλάδα. Αυτή είναι μια ελληνική επιτυχία, αλλά θέλουμε να πιστωθεί και ως μια ευρωπαϊκή επιτυχία, ιδίως το πρώτο εξάμηνο του 2014", συμπλήρωσε.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:37 - 25 Νοε 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.