ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πόλεμος κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για υποβρύχια και τιμές φαρμάκων

01:01 - 27 Νοε 2013 | Πολιτική
Πόλεμος κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για υποβρύχια και τιμές φαρμάκων
Στα ύψη παραμένει το πολιτικό θερμόμετρο, καθώς είναι σε εξέλιξη σφοδρή μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης, με φόντο την τροπολογία του υπουργείου Υγείας για μείωση στις τιμές των φαρμάκων, η οποία θα τεθεί σήμερα Τετάρτη προς ψήφισης τη Βουλή, αλλά και την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα υποβρύχια.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή ψηφοφορία, στην Ολομέλεια της Βουλής, επί της τροπολογίας για τις τιμές των φαρμάκων.

 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να επιλέξει "εάν είναι με το λαό ή με τα συμφέροντα". Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για διαπλοκή με φαρμακευτικές βιομηχανίες. Για "αστείες διακαιολογίες, προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να δικαιολογήσει την αρνητική του στάση", κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ.

 

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας, κάλεσε τον πρωθυπουργό να αποσύρει την τροπολογία και να ξεκινήσει διάλογο με τους εμπλεκόμενους, ενώ μίλησε για "υποκριτική φιλολαϊκή ρητορεία του κ. Γεωργιάδη".

kontra2

Η Ναυμαχία για τα υποβρύχια

Αναφορικά με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα υποβρύχια, ο κ. Βενιζέλος σχολίασε ότι το θέμα έχει "καταντήσει κωμικό", λέγοντας ότι δεν το συζήτησε την Τρίτη, με τον πρωθυπουργό. Επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ για το περιεχόμενο non paper που εξέδωσε, λέγοντας ότι υπέβαλε ένα απολογητικό υπόμνημα στο οποίο, όπως είπε, ανοίγει άλλο μέτωπο γιατί υπερασπίζεται τους "οφσετάδες". "Απροσδόκητα εντυπωσιακή συνάφεια με συμφέροντα", συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

 

Επίσης, το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σε ανακοίνωσή του, κάνει λόγο για "περίεργη σχέση" του ΣΥΡΙΖΑ με όσους επωφελούνταν από τα λεγόμενα αντισταθμιστικά ωφελήματα στον τομέα των προμηθειών εξοπλιστικών προγραμμάτων για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Το ΠΑΣΟΚ αμφισβητεί έντονα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το ηθικό πλεονέκτημα, ώστε να μπορεί να κατηγορεί άλλους, ενώ κατηγορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι "παίζει εν ψυχρώ με οργανωμένα συμφέροντα".

 

Για "αθλιότητες" και "αρχιτέκτονες της διαπλοκής" κάνει λόγο η Κουμουνδούρου.

 

Την κυβέρνηση, πάντως την περιμένει ένας κοινοβουλευτικός Γολγοθάς, καθώς μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων πρέπει να περάσει αλώβητη από τη Βουλή σε τέσσερις κρίσιμες ψηφοφορίες: Στον φόρο για τα ακίνητα, στον προϋπολογισμό, στο νομοσχέδιο για την άρση των πλειστηριασμών και στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα υποβρύχια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.