ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξεκίνησε η ονομαστική ψηφοφορία για τα φάρμακα

13:02 - 27 Νοε 2013 | Πολιτική
Ξεκίνησε η ονομαστική ψηφοφορία για τα φάρμακα
Εν μέσω οξύτατης αντιπαράθεσης, με αλληλοκατηγορίες μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για εξυπηρέτηση συμφερόντων, πραγματοποιείται στις 12:00 στη Βουλή η ονομαστική ψηφοφορία για την τροπολογία για τις μειώσεις στις τιμές των φαρμάκων.

Χθες, Τρίτη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε κατά της κυβέρνησης για την πολιτική της στο χώρο του φαρμάκου, ζήτησε απόσυρση της τροπολογίας και έναρξη διαλόγου. Αρνητική ήταν η κυβέρνηση, που τόνισε ότι η τροπολογία πρόκειται να ψηφιστεί, ενώ το ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για το λεγόμενο «ηθικό πλεονέκτημα» που υποστηρίζει ότι έχει.

Η ονομαστική ψηφοφορία πραγματοποιείται έπειτα από αίτημα του ΠΑΣΟΚ στις 12:00 και όπως όλα δείχνουν η τροπολογία θα υπερψηφιστεί από τους βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ, πιθανώς και τους ανεξάρτητους Λοβέρδο και Αηδόνη.

Το ΚΚΕ αναμένεται να δηλώσει «παρών», ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δήλωσαν ότι θα αποφασίσουν για τη στάση που θα τηρήσουν λίγο πριν από την ψηφοφορία.

Της ψηφοφορίας δεν αποκλείεται να προηγηθεί τοποθέτηση του υπουργού Υγείας, εφόσον ο Αδωνις Γεωργιάδης το ζητήσει, και ακολούθως να σημειωθεί νέα αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.