ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βουλή: Εν μέσω σφοδρής σύγκρουσης υπερψηφίστηκε η τροπολογία Γεωργιάδη

19:57 - 27 Νοε 2013 | Πολιτική
Βουλή: Εν μέσω σφοδρής σύγκρουσης υπερψηφίστηκε η τροπολογία Γεωργιάδη
Σε κλίμα έντασης, με 164 ψήφους υπέρ, 72 όχι και 10 παρών, υπερψηφίστηκε στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Υγείας που περιλαμβάνει μειώσεις στις τιμές των φαρμάκων.

Υπέρ της τροπολογίας ψήφισαν η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ και το κόμμα του Ανδρέα Λοβέρδου.

 

Την τροπολογία καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, αφότου απορρίφθηκε η πρότασή του για ψήφιση της τροπολογίας ανά άρθρο, δεδομένου του ότι η αξιωματική αντιπολίτευση αντιτίθεται μονάχα στη ρύθμιση για τα φάρμακα, και όχι στα υπόλοιπα άρθρα, που αφορούν ενοποιήσεις νοσοκομείων, επικουρικούς γιατρούς και θέματα του Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης.

 

Με κοινή δήλωσή τους, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι δεν αναγνωρίζουν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, χαρακτηρίζοντάς το μή νόμιμο, προσθέτοντας ότι η ψηφοφορία είναι παράνομη, αντίκειται στον κανονισμό και είναι αντισυνταγματική.

 

Στη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ κινήθηκε και η ανεξάρτητη βουλευτής Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία καταψήφισε την τροπολογία.

 

"Παρών" στην τροπολογία δήλωσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ. Από την ονομαστική ψηφοφορία αποχώρησαν Ανεξάρτητοι Έλληνες και Χρυσή Αυγή.

 

"Ο κ. Τσίπρας έμεινε πλέον μόνος στον σκοτεινό δρόμο των συμφερόντων, ενάντια στον Λαό, καθώς αυτή τη φορά δεν τον ακολούθησε ούτε καν η Χρυσή Αυγή που συστηματικά ψηφίζουν μαζί", σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο κ. Σίμος Κεδίκογλου πρόσθεσε ότι "ευτυχώς για τον Ελληνικό Λαό και δυστυχώς για τον ίδιο και τον ΣΥΡΙΖΑ, η μείωση στις τιμές 12.000 φαρμάκων είναι πλέον γεγονός. Το μόνο που μένει, πια, στον κ. Τσίπρα είναι να υποσχεθεί στα συμφέροντα που εξυπηρετεί ότι με ένα νόμο και ένα άρθρο θα αυξήσει και πάλι τα κέρδη τους εις βάρος του Ελληνικού Λαού".

 

Εν τω μεταξύ, βολές κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, μέσω Facebook.

 

"Το πρώτο προσόν ενός καλού πολιτικού είναι όταν κάνει ένα λάθος, να το αναγνωρίζει και να το επανορθώνει το ταχύτερο. Το φιάσκο που έπαθε με τα φάρμακα, ελπίζω να γίνει μάθημα στον κ. Τσίπρα", αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.