ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπαρόζο: "Η Αθήνα αντιμετωπίζει με θάρρος και αποφασιστικότητα τις προκλήσεις"

00:35 - 03 Δεκ 2013 | Πολιτική
Μπαρόζο: "Η Αθήνα αντιμετωπίζει με θάρρος και αποφασιστικότητα τις προκλήσεις"
Με "μεγάλο θάρρος και αποφασιστικότητα" αντιμετωπίζει η ελληνική κυβέρνηση τις ειδικές προκλήσεις που παρουσιάστηκαν, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, αναφερόμενος στην πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα στην προσπάθειά της για έξοδο από την κρίση.

Μιλώντας σε συνέδριο για τον τουρισμό στο Βερολίνο, στο οποίο συμμετείχε και η Ελληνίδα υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, ο κ. Μπαρόζο τόνισε ότι δεν υπάρχει, πλέον, υπαρξιακή απειλή για το ευρώ και υποστήριξε ότι τώρα οικοδομείται μία Ευρωπαϊκή Ένωση πιο ισορροπημένη, πιο ανταγωνιστική και πιο ανθεκτική στις παγκόσμιες προκλήσεις.

 

"Ανάπτυξη βασισμένη σε χρέη δεν είναι βιώσιμη", υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κομισιόν, ωστόσο, προειδοποίησε τη Γερμανία ότι "δεν θα παραμείνει νησίδα ευδαιμονίας, εάν περιστοιχίζεται από χώρες σε κρίση", και πρότεινε οι επιχειρηματίες τουρισμού από τις πλουσιότερες χώρες να επενδύσουν στις χώρες του Νότου, όπως την πατρίδα του, την Πορτογαλία, ή την Ελλάδα.

 

"Το εννοώ σοβαρά. Υπάρχουν τεράστιες ευκαιρίες σε αυτές τις χώρες, οι οποίες τώρα κάνουν σημαντικές μεταρρυθμίσεις σε ό,τι αφορά την ανταγωνιστικότητα και τους τρόπους προσέλκυσης τουριστών", σημείωσε ο κ. Μπαρόζο και έκανε λόγο για μία κερδοφόρα υπόθεση για τη Γερμανία, σε κάθε περίπτωση.

 

Αναφερόμενος στις χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επανέλαβε τη σημασία της συνέχισης των μεταρρυθμίσεων και την τροφοδοσία της οικονομίας με κίνητρα, κυρίως όπου χρειάζεται περισσότερο η ανάκαμψη.

 

"Πολλοί πολίτες σε ολόκληρη την Ευρώπη δεν νοιώθουν τη βελτίωση. Η απειλή μίας ανάκαμψης χωρίς θέσεις εργασίας μάς στοιχειώνει ακόμη και κυρίως οι νέοι απαιτούν ελπίδα και ευκαιρίες", επεσήμανε και εξέφρασε την πεποίθηση ότι το 2014 θα είναι η χρονιά που θα δούμε ότι οι προσπάθειες μας για οικονομικές μεταρρυθμίσεις αναταμείβονται και μας ξαναφέρνουν στον δρόμο της ανάπτυξης. 

Τελευταία τροποποίηση στις 00:42 - 03 Δεκ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.