ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στις Βρυξέλλες ο Βενιζέλος για τη σύνοδο των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ

11:35 - 03 Δεκ 2013 | Πολιτική
Στις Βρυξέλλες ο Βενιζέλος για τη σύνοδο των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ
Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, προκειμένου να συμμετάσχει σήμερα και αύριο στις εργασίες της Συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.

Κατά την πρώτη ημέρα των εργασιών του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου, ο κ. Βενιζέλος θα λάβει μέρος στις συζητήσεις για το μέλλον της ευρωατλαντικής συνεργασίας και την προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής του 2014, καθώς και για τις εταιρικές σχέσεις του ΝΑΤΟ. Στη συνέχεια, θα παρακαθίσει σε δείπνο εργασίας, στη διάρκεια του οποίου θα συζητηθούν οι προοπτικές διεύρυνσης του οργανισμού.

Τη δεύτερη μέρα της Συνόδου, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο ΝΑΤΟ - Ρωσίας, όπου θα συζητηθεί η συνεργασία της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας με τη Ρωσία. Την ίδια ημέρα, θα λάβει μέρος στη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών των κρατών μελών της Συμμαχίας με αξιωματούχους κρατών και διεθνών οργανισμών που συνεισφέρουν στην αποστολή του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν (ISAF). Η Σύνοδος των Υπουργών Εξωτερικού του ΝΑΤΟ θα ολοκληρωθεί με τη συνάντηση της Επιτροπής ΝΑΤΟ-Γεωργίας.

Τέλος, στο περιθώριο της Υπουργικής Συνόδου του ΝΑΤΟ, ο  κ. Βενιζέλος θα έχει χωριστές διμερείς συναντήσεις με τον υπουργό Εξωτερικών της Ισπανίας Jose Garcia - Margallo y Marfil και την υπουργό Εξωτερικών της Γεωργίας κ. Maia Panjikidze.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 11:40 - 03 Δεκ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.