ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μ. Χαρακόπουλος: "Πρωτοβουλίες για τη μείωση της ψαλίδας των τιμών από τον παραγωγό στο ράφι"

18:04 - 05 Δεκ 2013 | Πολιτική
Μ. Χαρακόπουλος: "Πρωτοβουλίες για τη μείωση της ψαλίδας των τιμών από τον παραγωγό στο ράφι"
Με δύο πρωτοβουλίες παρεμβαίνει η κυβέρνηση στην "ψαλίδα" που εμφανίζεται στις τιμές οπωροκηπευτικών από τον παραγωγό στο ράφι, στον απόηχο της έρευνας της Επιτροπής Ανταγωνισμού που κάνει λόγο για "καρτέλ της ακρίβειας" στα οπωροκηπευτικά.

Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ανέφερε ότι επίκειται η νομοθετική ρύθμιση που θα διέπει τη λειτουργία των "Αγορών Παραγωγών" (Farmers' Markets), όπου οι αγρότες θα μπορούν να πωλούν χωρίς μεσάζοντες τα προϊόντα τους, με στόχο να μειωθεί και η τιμή διακίνησης αυτών των προϊόντων.

 

Επίσης, από την 1η Ιανουαρίου θα τεθεί σε ισχύ η υποχρεωτική καθιέρωση βιβλίων εσόδων και εξόδων από τους αγρότες, που θα εξαλείψει το φαινόμενο των εικονικών τιμολογίων.

 

Όπως είπε ο κ. Χαρακόπουλος, "έως σήμερα, παρατηρείται το φαινόμενο, με το δέλεαρ της μεγαλύτερης επιστροφής Φ.Π.Α., αρκετοί αγρότες να ενδίδουν στον πειρασμό που τους υποβάλλουν οι έμποροι και σημειώνουν στα τιμολόγια πώλησης των αγροτικών τους προϊόντων υψηλότερες τιμές από τις πραγματικές που πούλησαν τα προϊόντα τους. Έτσι, όμως, νομιμοποιούν τους εμπόρους να πωλούν σε ακριβότερη τιμή το προϊόν στους καταναλωτές". 

 

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, με την καθιέρωση βιβλίων εσόδων-εξόδων μπαίνει τέλος σε αυτές τις απαράδεκτες πρακτικές, με στόχο την εξυγίανση σε όλο το κύκλωμα διακίνησης των αγροτικών προϊόντων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.