ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο "μαρτύριο της σταγόνας" υποβάλλει η τρόϊκα την Αθήνα, για το χρόνο άφιξης των ελεγκτών

01:01 - 09 Δεκ 2013 | Πολιτική
Στο "μαρτύριο της σταγόνας" υποβάλλει η τρόϊκα την Αθήνα, για το χρόνο άφιξης των ελεγκτών
"Ένα βήμα μπρος και δυο πίσω", φαίνεται να πηγαίνει η τρόϊκα αναφορικά με την επιστροφή των εκπροσώπων της τριμερούς στην Αθήνα, η οποία μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες πέρασε από "σαράντα κύματα" και τελικά- σύμφωνα με κοινοτικές πηγές- θα πραγματοποιηθεί κανονικά αυτή την εβδομάδα.

Εύλογο το ερώτημα προς τι όλο αυτό το αλαλούμ και το "γαϊτανάκι" με τις αντικρουόμενες δηλώσεις και πληροφορίες, που ξεκίνησε το βράδυ του Σαββάτου, στο "παρά πέντε" της ψήφισης του προϋπολογισμού, περί έλευσης της τρόϊκας τον Ιανουάριο, υπό την προϋπόθεση μάλιστα ότι "θα πληρούνταν οι όροι για την επίτευξη μιας συμφωνίας σε επιχειρησιακό επίπεδο".

 

Μόνο που σε τέτοια ερωτήματα δεν μπορούν να δοθούν απαντήσεις με σιγουριά, εάν ήταν προϊόν ασυνεννοησίας και ένδειξη των αντιφάσεων και διαφορών στο εσωτερικό της τρόϊκας, ή αν ήταν μια άσκηση "κινέζικης γυμναστικής" προς την ελληνική κυβέρνηση, με στόχο να στείλει μήνυμα δυσαρέσκειας στην Αθήνα για τη μονομερή κατάθεση του προϋπολογισμού καθώς και για ενδεχόμενες άλλες μονομερείς ενέργειες

( βλ. πλειστηριασμοί )

 

Σημασία έχει ότι οι επικεφαλής της τρόϊκας , κ.κ. Πολ Τόμσεν, Κλάους Μαζούχ και Ματίας Μορς θα επιστρέψουν στην Αθήνα εντός της επόμενης εβδομάδας, τουλάχιστον μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου(Πιθανότατα την Τρίτη).

 

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο έγκρισης της δόσης του 1 δισ. ευρώ, εφόσον η Ελλάδα εκπληρώσει τα προαπαιτούμενα. Η συνολική συμφωνία, ωστόσο, αναμένεται τον Ιανουάριο, καθώς τα ανοιχτά πεδία εξακολουθούν να είναι πολλά.

 

Σύμφωνα πάντε με τις ίδιες κοινοτικές πηγές, o Σάιμον Ο' Κόνορ, εκπρόσωπος του Όλι Ρεν, με τη δήλωσή του, εννοούσε πως δεν μπορούν να κλείσουν όλα τα ζητήματα φέτος, αλλά αυτό θα γίνει στις αρχές του 2014.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:42 - 09 Δεκ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.