ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε καλό κλίμα το "παζάρι" με την τρόϊκα- Σαββατοκύριακο με εντατικές διαβουλεύσεις

19:40 - 13 Δεκ 2013 | Πολιτική
Σε καλό κλίμα το "παζάρι" με την τρόϊκα- Σαββατοκύριακο με εντατικές διαβουλεύσεις
Μπαράζ διαβουλεύσεων ανάμεσα στην τρόϊκα και το οικονομικό επιτελείο αναμένεται το Σαββατοκύριακο, σε μια προσπάθεια να γεφυρωθούν οι διαφορές και να κλείσει η συμφωνία το συντομότερο δυνατόν. Και όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται σε καλό και εποικοδομητικό κλίμα.

Ειδικότερα, ο Γιάννης Στουρνάρας τόνισε πως, προτεραιότητα τώρα της κυβέρνησης είναι να δοθεί λύση στα θέματα των προαπαιτούμενων, ενώ, όπως είπε, το θέμα των πλειστηριασμών θα εξεταστεί διεξοδικά την ερχόμενη εβδομάδα.

 

Οι συναντήσεις του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής της τρόικας θα συνεχιστούν, κατά πάσα πιθανότητα, και το Σαββατοκύριακο, καθώς "ανοικτά" είναι πολλά "καυτά" θέματα, μεταξύ άλλων η αναδιάρθρωση των ΕΑΣ (για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ), ο ΦΠΑ στην εστίαση, και οι πλειστηριασμοί ακινήτων.

 

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, η τρόικα θα αναχωρήσει από την Αθήνα στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας. Να θυμίσουμε ότι ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, ανέφερε πως οι εκπρόσωποι των δανειστών θα επανέλθουν στην Ελλάδα τον Ιανουάριο, αφού, όπως είπε, η κυβέρνηση "καταγράψει περαιτέρω πρόοδο".

Κ

ατά τη συνάντηση που είχε ο κ. Στουρνάρας, την Παρασκευή, με τους επικεφαλής της τριμερούς, οι συνομιλίες επικεντρώθηκαν στην επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων. Σύμφωνα με κορυφαίο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών, η συζήτηση αφορούσε σε "θεσμικά θέματα και το πώς το κράτος θα διευκολύνει τις ιδιωτικοποιήσεις".

 

Ο ίδιος παράγοντας ανέφερε ότι παραμένει ο (αναθεωρημένος επί τα χείρω) στόχος για έσοδα 1,3 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις εφέτος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.