ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεωργιάδης: "Ξεχάστε τον διάλογο από μηδενική βάση"

13:20 - 18 Δεκ 2013 | Πολιτική
Γεωργιάδης: "Ξεχάστε τον διάλογο από μηδενική βάση"
Δεν δείχνει να προχωράει ο διάλογος του υπουργού Υγείας με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, παρά την εντολή του πρωθυπουργού. Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργία τους (έως τις 27 Δεκεμβρίου) και ο Αδωνις Γεωργιάδης απορρίπτει δύο βασικά αιτήματα των γιατρών: το 3μηνο μορατόριουμ για τη μεταρρύθμιση και τη συζήτηση για τους όρους απασχόλησης στο ΕΣΥ.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας στον ANT1 το πρωί της Τετάρτης, είχε συναντήσεις με τους γιατρούς και θα συνεχίσει εφόσον το επιθυμούν και παρά το γεγονός ότι συνεχίζουν την απεργία τους. Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι δύο βασικά αιτήματά τους δεν μπορούν να ικανοποιηθούν.

Σύμφωνα με τον Αδωνι Γεωργιάδη, οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ ζητούν 3μηνο μορατόριουμ για την μεταρρύθμιση, που «δεν μπορεί να γίνει, γιατί έτσι δεν θα προχωρήσει η μεταρρύθμιση».

Επίσης, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας οι γιατροί ζητούν να μην ισχύσει ο όρος πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης για εκείνους που θα ενταχθούν στο ΕΣΥ, κάτι που «δεν μπορεί να γίνει γιατί αποτελεί δομικό στοιχείο της μεταρρύθμισης».

«Δεν μπορούν να τα έχουν όλα. Υπάρχουν χιλιάδες νέοι γιατροί που δεν έχουν δουλειά» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης. 
«Αν θέλουν να με δουν για να δούμε τις λεπτομέρειες της μετάβασης στο νέο σύστημα ας έρθουν. Διάλογος από μηδενική βάση δεν γίνεται» ξεκαθάρισε ο κ. Γεωργιάδης.
Υπογράμμισε, τέλος, ότι στις προσπάθειές του έχει στήριξη από την κοινωνία. «Σας μιλάω ειλικρινά ο κόσμος είναι μαζί μας. Εκατοντάδες τηλεφωνήματα κάθε μέρα μας λένε "μην κάνετε πίσω"» είπε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.