ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Reuters: "Πρόκληση για την ευρωζώνη η άνοδος των ευρωσκεπτικιστών όπως ο ΣΥΡΙΖΑ"

01:01 - 07 Ιαν 2014 | Πολιτική
Reuters: "Πρόκληση για την ευρωζώνη η άνοδος των ευρωσκεπτικιστών όπως ο ΣΥΡΙΖΑ"
Την τιμητική της έχει η Ελλάδα σε δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, όπου αναλύονται οι πιθανές "εστίες κινδύνου" και οι "αιτίες ανησυχίας" για την ευρωζώνη το 2014.

Ειδικότερα, το διεθνές πρακτορείο κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην υψηλή ανεργία, τη μεταρρυθμιστική κόπωση και την «ακόμα αναιμική ανάπτυξη» που πλήττουν τη νομισματική ένωση, σημειώνοντας πως αποτελούν το «τέλειο φόντο» για την άνοδο ευρωσκεπτικιστικών κομμάτων ενόψει των Ευρωεκλογών του Μαΐου.

 

Ως παραδείγματα, το Reuters αναφέρει το ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, το Εθνικό Μέτωπο στη Γαλλία και το Κόμμα της Ελευθερίας στην Ολλανδία, παρατάξεις που προβλέπεται να πιάσουν πάνω από το 20% στις εκλογές της Ευρωβουλής, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει και τις κεντρώες παρατάξεις προς τα άκρα.

 

Το γεγονός αυτό θα «ήγειρε προκλήσεις για τη δυνατότητα περαιτέρω ενοποίησης της Ε.Ε.», δεδομένων των νέων εξουσιών που θα έχει το Ευρωκοινοβούλιο πάνω στην κοινοτική νομοθεσία, υπογραμμίζει το Reuters.

 

Παράλληλα, μεταξύ άλλων, το διεθνές πρακτορείο αναφέρεται στη χώρα μας ως την εστία της «πιο δυνατής» μεταρρυθμιστικής κόπωσης στην ΟΝΕ, τονίζοντας πως η κυβέρνηση αρνείται να εξετάσει άλλα μέτρα λιτότητας τη στιγμή που η πλειοψηφία της στη Βουλή έχει μειωθεί σε τρεις έδρες.

euro060114

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.