ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μποφόρ με το "καλημέρα" στο καραβάκι της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ

01:01 - 07 Ιαν 2014 | Πολιτική
Μποφόρ με το "καλημέρα" στο καραβάκι της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ
Η ελληνική προεδρία της ΕΕ ξεκινά με μια γερή δόση αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση, μετά την ανακοίνωση από τις Βρυξέλλες ότι αναβάλλεται για μεταγενέστερη ημερομηνία, η επίσκεψη στην Αθήνα, της αντιπροσωπείας της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) για την Οικονομική και Νομισματική Πολιτική, υπό τον αντιπρόεδρο του ΕΚ, 'Οτμαρ Κάρας, που ήταν προγραμματισμένη για τις 8 και 9 Ιανουαρίου. Είναι η επιτροπή που ελέγχει το ρόλο της τρόικας.

Η απόφαση για την αναβολή της επίσκεψης στην Ελλάδα της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που διερευνά τη λειτουργία της τρόικας, ελήφθη από τον πρόεδρό του, Μάρτιν Σουλτς χωρίς να υπάρξει, σε καμιά περίπτωση, παρέμβαση του πρωθυπουργού της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά, διευκρινίζει  από τις Βρυξέλες ο Ζομ Ντους, εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου της Ευρωβουλής.

 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, η απόφαση για την αναβολή ελήφθη έπειτα από διαβούλευση του Μ. Σουλτς με τους δύο αρμόδιους εισηγητές της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής. Ο βασικός λόγος για τον οποίον αποφασίσθηκε η χρονική μετάθεση της επίσκεψης ήταν διότι, λόγω των θεσμικών εκδηλώσεων για την έναρξη της ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της ΕΕ, το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης για το έργο της κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας δεν ήταν δεδομένο, διευκρινίζει ο εκπρόσωπος στην ανακοίνωσή του.

Karas060114 

Κύκλοι προσκείμενοι στον πρόεδρο της Ευρωβουλής διευκρίνισαν, επίσης, ότι ο Μ. Σουλτς τηλεφώνησε την Κυριακή στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, για να του εκφράσει τη λύπη του για την αδυναμία του, λόγω υποχρεώσεων, να παραστεί στις εκδηλώσεις στην Αθήνα. Σημείωσαν, ωστόσο, ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν έθεσε κανενός είδους αίτημα σε σχέση με την έλευση της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

 

Έντονη αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ, που υποστηρίζει ότι η πανικόβλητη- όπως την χαρακτηρίζει- κυβέρνηση, "με την αρωγή του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Σούλτς, σπεύδει να αναβάλει την επίσκεψη της Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου που ερευνά τα πεπραγμένα της τρόικας, καθώς τρέμει μπροστά στο ενδεχόμενο μιας συζήτησης για τη σκοπιμότητα και τις επιπτώσεις του μνημονίου".

 

"Αντίθετα, ο κ. Σαμαράς προσπαθεί να αποφύγει τη συζήτηση και ετοιμάζεται για την ανάληψη της ευρωπαϊκής προεδρίας από τη χώρα μας, διοργανώνοντας φιέστες για την αυτοπροβολή του, χωρίς την παραμικρή διάθεση πραγματικής αξιοποίησης της προεδρίας της χώρας μας", καταλήγει η Κουμουνδούρου.

 

"Προφανώς οι άνθρωποι δεν είναι καλά..." αντέτεινε σε υψηλούς τόνους ο Σίμος Κεδίκογλου. "Κολλημένος με τις θεωρίες συνωμοσίας και τις απόπειρες δυσφήμισης της χώρας, ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά τον νέο χρόνο όπως τελείωσε τον παλιό: με εξωφρενικούς και απίστευτους ισχυρισμούς. Αυτή τη φορά όμως ξεπέρασε κάθε όριο" δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 01:43 - 07 Ιαν 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.