ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανικανοποίητοι οι εκπαιδευτικοί από την πρόταση Καραμανλή

15:46 - 24 Οκτ 2006 | Πολιτική
’καρπη, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, κατέστη η σημερινή συνάντηση των δασκάλων με τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, αφού η βελτιωμένη πρόταση που κατέθεσε η κυβέρνηση δεν κάλυψε τις προσδοκίες των εκπαιδευτικών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καραμανλής πρότεινε στα προεδρεία της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ την καταβολή του επιδόματος των 105 ευρώ σε δύο εξαμηνιαίες δόσεις εντός του 2007 και δύο ετήσιες για τα επόμενα δύο χρόνια.

Πρόταση, η οποία όπως σχολίασε αμέσως μετά ο πρόεδρος της ΔΟΕ Δ. Μπράτης δεν είχε ουσιαστική διαφοροποίηση από την αρχική κυβερνητική γραμμή. Σε ότι αφορά το θέμα της απώλειας τω διδακτικών ωρών ο κ. Μπράτης δήλωσε ότι οι δάσκαλοι θα παρουσιάσουν σχετική πρόταση για την αναπλήρωση όλων των μαθημάτων.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός, σε μια προσπάθεια εκτόνωσης του κλίματος στο χώρο της παιδείας δήλωσε ότι αναγνωρίζει την αποστολή των εκπαιδευτικών και σημείωσε ότι τους εξήγησε με ειλικρίνεια τις αντοχές της ελληνικής οικονομίας και ειδικότερα του προϋπολογισμού, ο οποίος εμφανίζεται απαγορευτικός σε οποιαδήποτε αιτήματα για πρόσθετες μισθολογικές αυξήσεις και παροχές.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι αποδέχθηκε το αίτημα για θεσμοθέτηση προσχολικής αγωγής και έως το τέλος του έτους, όπως είπε η υπουργός Παιδείας, θα καταθέσει στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση.

Ο κ. Καραμανλής ανέφερε ακόμη πως 2.000 εκπαιδευτικοί θα συμμετάσχουν σε ερευνητικά προγράμματα με αμοιβή 20.000 ευρώ, ενώ  ζήτησε τις προτάσεις των εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση 3,3 δισ. ευρώ από το Δ` ΚΠΣ, σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να χαθεί ούτε ένα ευρώ, ούτε οι ευκαιρίες που υπάρχουν. Σταδιακά, πρόσθεσε ο κ. Καραμανλής, αυξάνουμε τις δαπάνες για την παιδεία και προχωρούμε στις μεταρρυθμίσεις. Υπογράμμισε την ανάγκη αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, όπως γίνεται διεθνώς, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση θέλει τους δασκάλους και τους καθηγητές σύμμαχούς της σ` αυτήν την υπόθεση και τονίζοντας ότι ο καλός δάσκαλος δημιουργεί χρηστούς πολίτες.

Επίσης, ο Πρωθυπουργός πρότεινε να γίνεται ετησίως συνάντηση με τους δασκάλους και τους καθηγητές πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ώστε να συζητώνται τα προβλήματα. `Κάλεσα τους εκπαιδευτικούς να ακολουθήσουν τον δρόμο της ευθύνης απέναντι στους γονείς και τους μαθητές`, είπε ο κ. Καραμανλής, σημειώνοντας ότι ο ρόλος του εκπαιδευτικού εμπεριέχει το αίσθημα της ευθύνης. Δεν υπάρχουν περιθώρια από τη σύγκρουση και την κρίση με θύματα τους γονείς και τους μαθητές και όλοι βρισκόμαστε στο ίδιο σκάφος, είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι δεν πρέπει, ούτε θα υπάρξουν νικητές και ηττημένοι, τονίζοντας ότι όλοι πρέπει να κάνουν το χρέος τους.

Τέλος, σε ότι αφορά το μέλλον των απεργιακών κινητοποιήσεων αυτό θα εξεταστεί στο ΔΣ της ΔΟΕ που θα πραγματοποιηθεί αύριο, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΟΕ συμπληρώνοντας επίσης ότι πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί κανονικά την Τετάρτη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.