ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παρέμβαση του Συνήγορου του Πολίτη για τη χορήγηση βεβαίωσης αναγνώρισης προϋπηρεσίας σε εργαζόμενη

15:21 - 20 Ιαν 2014 | Πολιτική
Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων χορήγησε βεβαίωση αναγνώρισης προϋπηρεσίας σε εργαζόμενη στον καταργηθέντα Εθνικό Οργανισμό Καπνού, μετά από παρέμβαση του Συνήγορου του Πολίτη.

Η πρώην εργαζόμενη στον καταργηθέντα Εθνικό Οργανισμό Καπνού διαμαρτυρήθηκε στον Συνήγορο για την άρνηση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να της χορηγήσουν βεβαίωση αναγνώρισης προϋπηρεσίας, για να τη συνυποβάλει με τα λοιπά δικαιολογητικά προκειμένου να συνταξιοδοτηθεί.

Όπως αναφέρει η Αρχή, οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες του υπουργείου και της περιφέρειας διαφωνούσαν ως προς την αρμοδιότητα διαχείρισης του αρχείου του Εθνικού Οργανισμού Καπνού απ' όπου έπρεπε να αντληθούν τα στοιχεία για τη χορήγηση της βεβαίωσης.

Ο Συνήγορος ζήτησε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να χορηγήσει τη βεβαίωση, βάσει των στοιχείων που η ίδια η ενδιαφερόμενη είχε στην κατοχή της, από τον συνδυασμό των οποίων προέκυπτε με σαφήνεια, τόσο η φύση, όσο και η διάρκεια της εργασιακής της σχέσης με τον Οργανισμό. Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υιοθέτησε την πρόταση του Συνηγόρου και χορήγησε τη βεβαίωση προϋπηρεσίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.