ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στη δίνη τρομοκρατίας και... δικαστών το Μαξίμου

01:01 - 21 Ιαν 2014 | Πολιτική
Στη δίνη τρομοκρατίας και... δικαστών το Μαξίμου
Μεταξύ ένστολων και ... τρομοκρατών βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου, λίγες ημέρες πριν την άφιξη της τρόικας. Λίγες μέρες μετά τις συστάσεις του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζων Κέρυ, για την ανάγκη σύλληψης των τρομοκρατών ήλθε η απάντηση, αλλά από τον δραπέτη Χρ. Ξηρό.

"Θα μπορούσα να επαναπαυτώ στις δάφνες της προηγούμενης δράσης μου και να επαναλαμβάνω την καραμέλα της εποχής "κάποιος πρέπει επιτέλους να κάνει κάτι". Δεν το έπραξα... Πήρα για άλλη μια φορά την απόφαση, να βροντήξω ξανά το αντάρτικο τουφέκι ενάντια σε αυτούς που μας κλέψαν την ζωή και πούλησαν τα όνειρά μας για να βγάλουν κέρδος", γράφει ο Χρ. Ξηρός στην επιστολή, που δημοσίευσε γνωστός ιστότοπος κι έχει σημάνει συναγερμό στην κυβέρνηση.

xiros200114

Το Μέγαρο Μαξίμου έχει δώσει σαφείς εντολές για την άμεση αντίδραση της Αντιτρομοκρατικής, ώστε η κυβέρνηση γρήγορα να δώσει διαπιστευτήρια αποτελεσματικότητας. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να εντοπίσει τα διαδικτυακά ίχνη της επιστολής (δηλαδή από πού επεστάλη) στην οποία ο «Μανώλης» της 17Ν εξαπολύει απειλές και ύβρεις. Σύμφωνα, μάλιστα, με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, έχει ήδη εντοπιστεί οίκημα στην οδό Mήλου στον Βύρωνα-Καισαριανή, από όπου πιθανολογείται ότι εστάλη η επιστολή.

 

"Επιβεβαιώνονται οι φόβοι που είχαμε όλο αυτόν τον καιρό ότι ο Ξηρός απέδρασε για να επιστρέψει στην ενεργό δράση" είναι η πρώτη αντίδραση αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ

 

"Δεν έχω κανέναν λόγο να σχολιάσω τις σκέψεις του όποιου τρομοκράτη, και ιδιαίτερα του Χριστόδουλου Ξηρού", είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, απαντώντας σε σχετική ερώτηση. "Το μόνο που μπορώ να κάνω, είναι να διαβεβαιώσω την ελληνική κοινωνία ότι οι Αρχές επιτελούν ευσυνείδητα το καθήκον τους να οδηγούν στις φυλακές αυτούς που πρέπει να βρίσκονται εκεί", πρόσθεσε ο Ν. Δένδιας.

ste200114

Η αντιμνημονιακή στροφή του ΣτΕ

Πέρα από την επιστολή Ξηρού, έρχεται άλλη μία "βόμβα", αυτή τη φορά από το ΣτΕ που για πρώτη φορά αναιρεί ένα μνημονιακό μέτρο και τινάζει στον αέρα τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, αυτή τη φορά σε δημοσιονομικό επίπεδο.

 

Ήδη, δε εξετάζεται σε επίπεδο κορυφής της κυβέρνησης η πιθανότητα να υπάρξουν και νέες αντιμνημονιακές αποφάσεις των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας που θα ναρκοθετήσουν τη μέχρι τώρα πορεία. Να σημειωθεί ότι, ήδη, σε Πορτογαλία και Ιρλανδία υπάρχει αντίστοιχο νομικό προηγούμενο, αλλά και σε επίπεδο Ελλάδας υπάρχει μια αντίστοιχη συζήτηση για τη συνταγματικότητα πολλών αποφάσεων....

 

Με τα δεδομένα αυτά είναι αναπόδραστο η τρόικα, να «σφίξει» τα λουριά του ελέγχου, και να ζητήσει ισοδύναμα μέτρα, ώστε να καλυφθεί το κενό των 78 εκατομμυρίων που δημιουργεί η απόφαση, αλλά και η ανάγκη επιστροφής των αναδρομικών από τον Αύγουστο του 2012, οπότε και ίσχυσε το μέτρο. Το μεγάλο ζήτημα είναι ότι περιθώρια άλλων περικοπών δεν υπάρχουν, όπως και επιβολής άλλων φόρων, ειδικά εν όψει των εκλογών.

 

Κι όλα αυτά την ώρα, που με δεδομένες τις τρέχουσες μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας και τη συνακόλουθη πίεση των δανειστών, η κυβέρνηση προσπαθεί να μεταθέσει τα πάντα για το τέλος του 2014, ώστε να μην κληθεί να διαχειριστεί κρίσεις, πριν τις εκλογές του Μαίου. Ήδη όμως αυτή η πρόθεση στο φόντο όλων αυτών των εξελίξεων τίθεται σε αμφισβήτηση, δημιουργώντας νέα δεδομένα, που ούτε ο «ιερός πόλεμος» ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, ούτε το success story μπορεί να καλύψει.

 

Γ.Α.

hellas200114

Τελευταία τροποποίηση στις 02:29 - 21 Ιαν 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.