ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εισαγγελικό αίτημα της Αθήνας προς τις τουρκικές αρχές να παραμείνει κρατούμενος ο Ά. Φιλιππίδης

16:08 - 03 Φεβ 2014 | Πολιτική
Εισαγγελικό αίτημα της Αθήνας προς τις τουρκικές αρχές να παραμείνει κρατούμενος ο Ά. Φιλιππίδης
Νέο αίτημα προκειμένου να παραμείνει κρατούμενος ο πρώην επικεφαλής του ΤΤ, Άγγελος Φιλιππίδης απέστειλε στις τουρκικές Αρχές ο Εισαγγελέας Εκδόσεων. Ο Εισαγγελέας Εφετών, αρμόδιος για θέματα εκδόσεων, Γιάννης Αγγελής, ζητά, μετά την απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου να αφήσει ελεύθερο τον κ. Φιλιππίδη, να παραμείνει κρατούμενος ο κατηγορούμενος στην υπόθεση των επισφαλών δανείων.

Να θυμίσουμε ότι το τουρκικό δικαστήριο αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος ο κ. Φιλιππίδης- ο ποίος συνελήφθη από τιυς τουρκικές αρχές στις 11 Ιανουαρίου- κρίνοντας μη νόμιμο το ένταλμα για τη σύλληψή του, που αφορούσε την υπόθεση των επισφαλών δανείων του ΤΤ , καθώς σύμφωνα με την τούρκικη νομοθεσία απαιτείται πρώτα να έχει λογοδοτήσει ενώπιον των αρμόδιων δικαστικών αρχών ο κατηγορούμενος και μετά να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης του.

 

Να σημειωθεί ότι ο Άγγελος Φιλιππίδης δεν είχε κληθεί να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση στο στάδιο της εισαγγελικής έρευνας που είχε διεξαχθεί από την εισαγγελέα, Πόπη Παπανδρέου. Ο κ. Φιλιππίδης αναμένεται να αποφυλακισθεί το βράδυ της Δευτέρα από τις τούρκικες φύλακες του Μάλτεπε.

filip030214

Ωστόσο, σε βάρος του εκκρεμεί και δεύτερο αίτημα έκδοσής του στην Ελλάδα που αφορά στην υπόθεση επισφαλών δανείων από το ΤΤ προς τον Παναγιώτη Ευθυμίου ενώ η σημερινή απόφαση πρέπει να επικυρωθεί από δικαστήριο της Άγκυρας. Ο κ. Φιλιππίδης μένει επί τουρκικού εδάφους και διαμηνύει μέσω των δικηγόρων ότι ο ίδιος σε κάθε περίπτωση θα εμφανισθεί ενώπιον των ελληνικών αρχών για να λογοδοτήσει.

 

Νομικοί κύκλοι αναφέρουν ότι η διαδικασία εκδόσεως θα συνεχισθεί και ο κ. Φιλιππίδης θα κληθεί να παρουσιασθεί εκ νέου στο δικαστήριο, σε ημερομηνία που θα ορισθεί, όταν ολοκληρωθεί η κατάθεση στο τουρκικό δικαστήριο των στοιχείων που χρειάζονται για την έκδοση.

 

Μέχρι τότε ο κ. Φιλιππίδης θα είναι ελεύθερος, και δεν θα μπορεί να φύγει από την Τουρκία.

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 20:20 - 03 Φεβ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.