ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι είναι τα KEΠ Υγείας- Που θα λειτουργήσουν

01:01 - 04 Φεβ 2014 | Πολιτική
Τι είναι τα KEΠ Υγείας- Που θα λειτουργήσουν
Τη δημιουργία 14 ΚΕΠ Υγείας σε όλη την Ελλάδα ανακοινώνουν την Τρίτη, ο πρόεδρος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων-Παροχής Υγείας και δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, και άλλοι 13 δήμαρχοι από όλη τη χώρα.

Πρόκειται για τους δήμους Αγίας Παρασκευής, Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Αλίμου, Αμαρουσίου, Βύρωνα, Γαλατσίου, Γλυφάδας, Ηρακλείου, Λαυρεωτικής, Μαραθώνα, Μεταμόρφωσης, Παλαιού Φαλήρου, Περιστερίου και Πυλαίας-Χορτιάτη, που είναι και ο μοναδικός δήμος σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα εκτός Αττικής.

 

Τα ΚΕΠ Υγείας παρέχουν τη δυνατότητα στους υγιείς πολίτες να υποβάλλονται σε εξετάσεις προσυμπτωματικού ελέγχου πριν νοσήσουν, να ενημερώνονται και να ευαισθητοποιούνται σε θέματα υγείας και να αποκτούν την πρόσβαση που δικαιούνται στις υπηρεσίες υγείας της περιοχής τους.

 

Το πρόγραμμα αφορά στη δημιουργία και δικτύωση δημοτικών Κέντρων Πρόληψης Υγείας (ΚΕΠ Υγείας) για την ανάπτυξη προγραμμάτων πρόληψης και προαγωγής Υγείας και υλοποιείται στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος του ΕΣΠΑ Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαïκής Ένωσης.

ke030214

Τελευταία τροποποίηση στις 23:01 - 03 Φεβ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.