ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κεδίκογλου: Κανένας υπουργός δεν πάει στην Κεφαλονιά για πασαρέλα

10:11 - 05 Φεβ 2014 | Πολιτική
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ναυτεμπορικής, των δράσεων της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κατάστασης στην Κεφαλονιά υπεραμύνθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.

«Κανένας υπουργός δεν πάει για πασαρέλα. Πάει για να κάνει δουλειά και να δώσει οδηγίες επιτόπου», είπε, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, και έκανε λόγο για τεράστια προσπάθεια εκ μέρους του κρατικού μηχανισμού.

Σε ό,τι αφορά τις επικρίσεις σχετικά με τις σκηνές που στήθηκαν στο νησί, ο κ. Κεδίκογλου διαβεβαίωσε ότι πρόκειται για μια προσωρινή λύση, τόνισε ότι οι πληγέντες «δεν πρόκειται να μείνουν σε σκηνές» και ανέφερε ότι φτάνουν ήδη κοντέινερ.

Χαρακτήρισε ακόμη απαράδεκτες τις χθεσινές φήμες για επικείμενο σεισμό. «Μετά από αυτό το όργιο φημολογίας συζητούσαμε με τον Άδωνι Γεωργιάδη ότι πρέπει να υπάρξει και ψυχολογική υποστήριξη», είπε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί τετραψήφιο νούμερο, στο οποίο θα μπορούν να καλούν οι σεισμόπληκτοι και να ενημερώνονται για το πώς θα αξιοποιούν τη βοήθεια που προσφέρει η Πολιτεία.

Δήλωσε τέλος πως υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις ώστε να ζητήσει η Ελλάδα βοήθεια από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης για τη χρηματοδότηση της αποκατάστασης των ζημιών σε σπίτια και υποδομές του νησιού.

Επισκευές απαιτούνται στο 55% των κτισμάτων στο Ληξούρι

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος ανέφερε πως έως το βράδυ της Τρίτης είχαν γίνει 250 νέες αυτοψίες σε κτήρια στο Ληξούρι και πως το ποσοστό των κτισμάτων που χρειάζονται επισκευές ανέρχεται πλέον στο 55%.

Είπε ακόμη ότι με τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση οι σεισμόπληκτοι θα δικαιούνται διετή επιδότηση από 200 έως 400 ευρώ στο ενοίκιο που θα καταβάλουν, ανάλογα με τις οικογενειακές τους ανάγκες.
Σχετικά με τις προτεραιότητες των αρχών, ο κ. Σιμόπουλος υπογράμμισε πως πρωταρχικός στόχος είναι να καταστεί το νησί «λειτουργικό», με έργα για την αποκατάσταση λιμανιών και του οδικού δικτύου.

«Καταβάλλεται προσπάθεια να λυθούν προβλήματα πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου», πρόσθεσε.

Αναφορικά με τις ζημιές που έχουν καταγραφεί σε σχολικές μονάδες του νησιού, ο γ.γ. Δημοσίων Έργων δήλωσε πως σοβαρά προβλήματα έχουν διαπιστωθεί σε τρία με τέσσερα σχολεία, αλλά υπάρχει δυνατότητα κάλυψης των κενών με προκατασκευασμένες αίθουσες.

Τέλος, κάλεσε τους κατοίκους να ακούν μόνο «υπεύθυνες φωνές», καθώς το «κύριο πρόβλημα είναι ο πανικός».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.