ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαξίμου: "Επαγρύπνηση απ’ όλους" ζήτησε ο πρωθυπουργός για την Κεφαλονιά- Απαλλάσσονται από το χαράτσι οι κάτοικοι του νησιού

20:51 - 05 Φεβ 2014 | Πολιτική
Μαξίμου: "Επαγρύπνηση απ’ όλους" ζήτησε ο πρωθυπουργός για την Κεφαλονιά- Απαλλάσσονται από το χαράτσι οι κάτοικοι του νησιού
Τον καλύτερο συντονισμό της κρατικής μηχανής ζήτησε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια της ευρείας κυβερνητικής σύσκεψης που είναι σε εξέλιξη στο Μαξίμου, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η σεισμόπληκτη Κεφαλονιά.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι "η Κεφαλονιά περνά μια επώδυνη δοκιμασία", επισημαίνοντας πως πρέπει να προστατευτούν πρώτα απ' όλα οι άνθρωποί της, να αποκατασταθούν οι ζημιές και να είναι όλοι σε συνεχή επαγρύπνηση, μέριμνα και βοήθεια, κάτι, που όπως είπε είναι ηθική και όχι μόνο πολιτική υποχρέωση.

 

"Είναι ηθική υποχρέωση στους συνανθρώπους μας. Και θα πρέπει πάνω απ όλα, για να επανέλθει ο ρυθμός της ζωής στα σωστά επίπεδα στην Κεφαλονιά να είμαστε και εμείς σωστά συντονισμένοι", είπε ο κ. Σαμαράς. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, στη συνάντηση θα εξεταστούν τα πάντα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, ενώ στο τέλος της θα εκδοθεί και μια ανακοίνωση έτσι ώστε ο κόσμος να έχει γνώση των λεπτομερειών των αποφάσεων της κυβέρνησης.

sismo050214

Για το θέμα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος είχε το μεσημέρι της Τετάρτης τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, ενώ συνομίλησε και με τον δήμαρχο Κεφαλονιάς Αλέξανδρο Παρίση, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις προσπάθειες που καταβάλλει, στο περιθώριο των εργασιών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ώστε να αξιοποιηθούν πόροι από το Ταμείο Αλληλεγγύης και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας για την παροχή αρωγής στους σεισμόπληκτους του νησιού. Την Πέμπτη ο κ. Βενιζέλος θα θέσει το ζήτημα και στον Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής Γιοχάνες Χάν, τον οποίο θα συναντήσει στην Αθήνα.

 

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης ανακοίνωσε από το νησί όπου βρίσκεται ότι οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς δεν θα πληρώσουν τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων του 2014.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:20 - 05 Φεβ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.