ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευρωπαϊκή αρωγή για την Κεφαλονιά ζητά η κυβέρνηση

14:00 - 06 Φεβ 2014 | Πολιτική
Ευρωπαϊκή αρωγή για την Κεφαλονιά ζητά η κυβέρνηση
Συζήτηση με αντικείμενο την ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλληλεγγύης για την περίπτωση της Κεφαλονιάς είχε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος με τον επίτροπο Περιφερειακής Ανάπτυξης Γιοχάνες Χαν σε συνάντησή τους στην Αθήνα.

Ο επίτροπος ανέφερε στον κ. Βενιζέλο ότι οι υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξετάζουν το αίτημα της Ελλάδας και ότι θα επανέλθει το ταχύτερο δυνατόν με απάντησή του.

H συνάντηση έγινε παρουσία της επιτρόπου Θαλάσσιων Υποθέσεων Μαρίας Δαμανάκη, στο περιθώριο ειδικής εκδήλωσης για τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Αδριατική και το Ιόνιο (EUSAIR).

Ο υπουργός Εξωτερικών έθεσε το ζήτημα και σε συνάντηση που είχε με έλληνες ευρωβουλευτές την Τρίτη στο Στρασβούργο. 

Σύμφωνα με τον κοινοτικό κανονισμό μια περιοχή μπορεί να ενισχυθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης εφόσον συντρέχουν οι εξής προϋποθέσεις: τεκμηριωμένη επίπτωση στο ΑΕΠ της Περιφέρειας, επηρεασμός του 50% του τοπικού πληθυσμού για χρονικό διάστημα όχι λιγότερο από έναν χρόνο από τις φυσικές καταστροφές (πχ. μακροχρόνια διαμονή σε προσωρινά καταλύματα, διακοπή λειτουργίας δικτύων υποδομών) και σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στην απασχόληση και την οικονομική δραστηριότητα.

Σημειώνεται ότι το Ταμείο Αλληλεγγύης παρεμβαίνει για την κάλυψη μέρους της αποκατάστασης δημοσίων υποδομών, δαπανών υπηρεσιών αντιμετώπισης καταστροφών και των δαπανών προσωρινών μέτρων ανακούφισης του τοπικού πληθυσμού στις οποίες έχει ήδη προβεί το κράτος.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:09 - 06 Φεβ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.