ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προβάδισμα Καμίνη- Σκληρό το γαλάζιο ντέρμπι Κακλαμάνη- Σπηλιωτόπουλου για τη μάχη στης Αθήνας

21:15 - 14 Φεβ 2014 | Πολιτική
Προβάδισμα Καμίνη- Σκληρό το γαλάζιο ντέρμπι Κακλαμάνη- Σπηλιωτόπουλου για τη μάχη στης Αθήνας
Καθαρό προβάδισμα στον νυν δήμαρχο Γ. Καμίνη για τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών και σκληρό «γαλάζιο» εμφύλιο δείχνει δημοσκόπηση του ιστότοπου theTOC.gr και της Metron Analysis για τον Δήμο Αθηναίων- η πρώτη δημοσκόπηση μετά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων.

Πιο αναλυτικά, ο νυν δήμαρχος, Γιώργος Καμίνης, προηγείται ξεκάθαρα στην πρόθεση ψήφου με 20%, ενώ για τη δεύτερη θέση μαίνεται ο «γαλάζιος» εμφύλιος ανάμεσα σε Νικήτα Κακλαμάνη και Άρη Σπηλιωτόπουλο με οριακό προβάδισμα μιας μονάδας του πρώην δημάρχου Αθηναίων (14% έναντι 13%).

athin140214

Ακολουθούν στην τέταρτη θέση ο Ηλίας Κασιδιάρης της Χρυσής Αυγής (11%) και ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Γαβριήλ Σακελλαρίδης με 10% - μια εικόνα, που προϊδεάζει για σκληρή μάχη ανάμεσα στους "τέσσερις" για το ποιός θα περάσει στον δεύτερο γύρο των εκλογών. Ο υποψήφιος του ΚΚΕ, Ν. Σοφιανός συγκεντρώνει το 6% των προτιμήσεων, ο Β. Καπερνάρος των ΑΝΕΛ 5%, και ο Γ. Αμυράς επίσης 5%.

 

Ωστόσο, παρά το σαφές προβάδισμα Καμίνη, η παράσταση νίκης δίνει "ισοπαλία" ανάμεσα στο νυν δήμαρχο και τον Άρη Σπηλιωτόπουλο. Τα ποσοστά και για τους δύο είναι 17%, και ακολουθούν: Ηλίας Κασιδιάρης με 13%, Γαβριήλ Σακελαρίδης με 10%, Νικήτας Κακλαμάνης με 10%, "άλλος" με 3%. Το 30% δηλώνει ότι "δεν γνωρίζει/δεν απαντά".

 

Υψηλή είναι και η πρόθεση συμμετοχής των ψηφοφόρων της Αθήνας στις εκλογές, καθώς το 87% δηλώνει ότι "σκέφτεται να πάει να ψηφίσει".

athi140214

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.