ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προβάδισμα Καμίνη και σκληρό "γαλάζιο εμφύλιο" Σπηλιωτόπουλου- Κακλαμάνη δείχνουν 3 δημοσκοπήσεις για τη δημαρχία της Αθήνας

20:40 - 15 Φεβ 2014 | Πολιτική
Προβάδισμα Καμίνη και σκληρό "γαλάζιο εμφύλιο" Σπηλιωτόπουλου- Κακλαμάνη δείχνουν 3 δημοσκοπήσεις για τη δημαρχία της Αθήνας
Καθαρό προβάδισμα στο Γιώργο Καμίνη για το δήμο Αθηναίων, τόσο στον πρώτο όσο και στο δεύτερο γύρο των εκλογών, δίνουν δυο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στον Κυριακάτικο Τύπο, ενώ ο κ. Καμίνης προηγείται και στην τρίτη δημοσκόπηση της Metron Analysis, που είδε την Παρασκευή το φως της δημοσιότητας.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της ALCO για την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, ο νυν δήμαρχος συγκεντρώνει 18,4% και ακολουθούν Άρης Σπηλιωτόπουλος με 13,1%, Νικ. Κακλαμάνης με 12,15%, Ηλ. Κασιδιάρης με 10,8%, Γ. Σακελλαρίδης με 10,7%, Ν. Σοφιανός με 4,7%, Β. Καπερνάρος με 4,3%, και Γ. Αμυράς με 2,6%. Αποχή-λευκό επιλέγει το 6,8% και δεν απαντά το 16,5%. Σε όλα τα ενδεχόμενα ζευγάρια στο δεύτερο γύρο ο Γ. Καμίνης φαίνεται να κερδίζει.

kaminis150214

Σαφές προβάδισμα έναντι των ανθυποψηφίων του για το Δήμο Αθηναίων έχει ο Γ. Καμίνης και στη δημοσκόπηση της MRB που δημοσιεύει η Realnews.
Ο δήμαρχος Αθηναίων συγκεντρώνει 20% και ακολουθούν οι Άρης Σπηλιωτόπουλος με 13,4%, Νικ. Κακλαμάνης με 12,4%, Ηλίας Κασιδιάρης με 11%, Γαβριήλ Σακελλαρίδης με 9,6%, Βασίλης Καπερνάρος με 6,4%, Νίκος Σοφιανός με 6,2%, Γρηγόρης Βαλλιανάτος με 1,7% ενώ άλλον υποψήφιο δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 2,6%.

 

Αν και οι εκλογές απέχουν τρεις μήνες, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση στα πιθανά ζευγάρια του β' γύρου ο Γ. Καμίνης υπερισχύει έναντι και των 4 πιθανών αντιπάλων του.
Τη μεγαλύτερη διαφορά την πετυχαίνει με αντίπαλο τον Ηλ. Κασιδιάρη (51,3% έναντι 21,4%), και ακολουθεί η αναμέτρηση με τον Γ. Σακελλαρίδη (37% έναντι 23%) ενώ σε αναμέτρηση με τον Άρη Σπηλιωτόπουλο τα ποσοστά είναι 36,7% έναντι 30% και με τον Νικ. Κακλαμάνη 35,6% έναντι 31,7%. Οι 4 πρώτοι υποψήφιοι συγκεντρώνουν τα υψηλότερα ποσοστά τους όταν έχουν ως αντίπαλο τον υποψήφιο της Χρυσής Αυγής.

spilikaklam150214

Καθαρό προβάδισμα στον νυν δήμαρχο δείχνει και η δημοσκόπηση του ιστότοπου theTOC.gr και της Metron Analysis. Ο νυν δήμαρχος, Γιώργος Καμίνης, προηγείται ξεκάθαρα στην πρόθεση ψήφου με 20%, ενώ για τη δεύτερη θέση μαίνεται ο «γαλάζιος» εμφύλιος ανάμεσα σε Νικήτα Κακλαμάνη και Άρη Σπηλιωτόπουλο με οριακό προβάδισμα μιας μονάδας του πρώην δημάρχου Αθηναίων (14% έναντι 13%). Ακολουθούν στην τέταρτη θέση ο Ηλίας Κασιδιάρης της Χρυσής Αυγής (11%) και ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Γαβριήλ Σακελλαρίδης με 10% - μια εικόνα, που προϊδεάζει για σκληρή μάχη ανάμεσα στους "τέσσερις" για το ποιός θα περάσει στον δεύτερο γύρο των εκλογών. Ο υποψήφιος του ΚΚΕ, Ν. Σοφιανός συγκεντρώνει το 6% των προτιμήσεων, ο Β. Καπερνάρος των ΑΝΕΛ 5%, και ο Γ. Αμυράς επίσης 5%.

 

Ωστόσο, παρά το σαφές προβάδισμα Καμίνη, η παράσταση νίκης δίνει "ισοπαλία" ανάμεσα στο νυν δήμαρχο και τον Άρη Σπηλιωτόπουλο. Τα ποσοστά και για τους δύο είναι 17%, και ακολουθούν: Ηλίας Κασιδιάρης με 13%, Γαβριήλ Σακελαρίδης με 10%, Νικήτας Κακλαμάνης με 10%, "άλλος" με 3%. Το 30% δηλώνει ότι "δεν γνωρίζει/δεν απαντά".

 

Υψηλή είναι και η πρόθεση συμμετοχής των ψηφοφόρων της Αθήνας στις εκλογές, καθώς το 87% δηλώνει ότι "σκέφτεται να πάει να ψηφίσει".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.