ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θετικά σχόλια για Θεοδωράκη από Reuters και Guardian

12:05 - 14 Μαρ 2014 | Πολιτική
Θετικά σχόλια για Θεοδωράκη από Reuters και Guardian
Θετική υποδοχή για το "Ποτάμι" του Σταύρου Θεοδωράκη από τα ξένα ΜΜΕ. Δημοσιεύματα σε Guardian και Reuters αναφέρουν πως όλοι στην Ελλάδα μιλούν για το κόμμα αυτό που αναμένεται να "ταράξει τα νερά" στα πολιτικά πράγματα της χώρας.
Το Reuters αναφέρει πως το νέο κόμμα χαίρει δημοσκοπικής επιτυχίας αποσπώντας ψηφοφόρους από δεξιά και από αριστερά και ότι φιλοδοξεί να κεφαλαιοποιήσει σε ψήφους το συναίσθημα αηδίας που νιώθουν οι Έλληνες για τα παραδοσιακά κόμματα.

Το δημοσίευμα περιγράφει τον Σταύρο Θεοδωράκη ως έναν δημοσιογράφο που κάνει ρεπορτάζ σε στιλ ντοκιμαντέρ και ασχολείται με θέματα όπως οι άστεγοι και τα ναρκωτικά και ότι η "γοητεία" του προέρχεται από το γεγονός πως δεν έχει σχέσεις με την κουλτούρα "του πελατειακού συστήματος που έφερε την Ελλάδα στο χείλος της χρεοκοπίας".

"Δεν έχει σημασία αν κάποιος είναι δεξιός ή αριστερός. Όταν το καράβι βυθίζεται δεν ρωτάς αν ο μηχανικός είναι δεξιός ή αριστερός, αρκεί να είναι καλός" ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης σε συνέντευξή του, όπως λέει το Reuters, δίνοντας ένα στίγμα των απόψεών του.

Ο Guardian αναφέρει ότι η λέξη που βρίσκεται στα χείλη όλων είναι "Ποτάμι".

"Αυτό είναι το όνομα ενός νέου κόμματος ή μάλλον κινήματος του έγκυρου δημοσιογράφου Σταύρου Θεοδωράκη" αναφέρει το δημοσίευμα, προσθέτοντας πως έχει συμβολικό μήνυμα καθώς φιλοδοξεί να παρασύρει στο διάβα του πολλούς υποστηρικτές, από διάφορα "ρεύματα" και να καθαρίσει τα "στάσιμα νερά".

Μιλώντας στον δημοσιογράφο του βρετανικού ΜΜΕ από τα γραφεία του νέου κόμματος, αναφέρει πως έχει πολλή δουλειά, πράγμα δικαιολογημένο όταν αποφασίσει κανείς να ιδρύσει κόμμα δύο μήνες πριν τις ευρωεκλογές.

Τονίζει πως ο δημοσιογράφος είναι κατά των πολιτικών χρωμάτων και ότι βρίσκει γελοίο τον τρόπο που κάθονται οι βουλευτές στο Κοινοβούλιο. "Γιατί να μην μπορώ να κάτσω δίπλα σε κάποιον με τον οποίο διαφωνώ, έναν συνάδελφο από άλλο κόμμα, για να συζητήσουμε και να δούμε αν μπορούμε να τα βρούμε;" αναφέρει.

Το δημοσίευμα του Guardian καταλήγει πως χωρίς αμφιβολία ο κ. Θεοδωράκης θα δεχτεί πολλά πυρά ενόψει των Ευρωεκλογών "καθώς αποτελεί μια πραγματική πρόκληση για το status quo και όχι μόνο το ελληνικό", όπως αναφέρει.

Προστίθεται πως διατυπώνονται βεβαίως "θεωρίες συνωμοσίας" για το νέο κόμμα (προσθέτοντας πως οι Έλληνες είναι ειδικοί στις θεωρίες αυτές), σχετικά με το ποιος χρηματοδοτεί το "Ποτάμι" και τί συμφέροντα μπορεί να εξυπηρετεί.

"Πολιτικοί παίκτες και σχολιαστές είναι έτοιμοι να προτάξουν όλα τα ενδεχόμενα εκτός από ένα: Ότι κάποιος με ευρεία αποδοχή μπορεί να αποφασίσει πως δεν είναι ευχαριστημένος από την κατάσταση και να παρέμβει. Και ότι αυτό μπορεί να αποδειχτεί επιτυχές. Από αυτή την άποψη, αυτή η απλή εκδοχή είναι η πιο επικίνδυνα εκρηκτική και αισιόδοξη" καταλήγει το άρθρο του Guardian για τον Σταύρο Θεοδωράκη. 
Τελευταία τροποποίηση στις 19:53 - 14 Μαρ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.