ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βενιζέλος: "Δεν τίθεται ζήτημα πρόωρων εκλογών..."

20:14 - 31 Μαρ 2014 | Πολιτική
Βενιζέλος: "Δεν τίθεται ζήτημα πρόωρων εκλογών..."
Σε κατηγορηματική διάψευση των σεναρίων και των πληροφοριών που ήθελαν τη συγκυβέρνηση να εξετάζει το ενδεχόμενο πρόωρων βουλευτικών εκλογών το Μάϊο, προέβη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, μετά τη νέα συνάντηση που είχε το απόγευμα της Δευτέρας, με τον πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου, διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα υπάρξει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Ειδικότερα, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, επεσήμανε ότι η σταθερότητα της κυβέρνησης επιβεβαιώθηκε κατά τη ψηφοφορία της Κυριακής επί του πολυνομοσεδίου. Υπογράμμισε ότι η πολιτική σταθερότητα είναι διασφαλισμένη, καθώς οι πολίτες - ακόμη και οι αντίπαλοι της κυβέρνησης- δεν θέλουν εκλογές. "Θέλουν να ολοκληρωθεί αυτός ο δρόμος και ξέρουν ποιοι είναι αυτοί που μπορούν να σηκώσουν το βάρος της προσπάθειας, να το εγγυηθούν και να το διασφαλίσουν", είπε.  "Άρα, ζήτημα εκλογών βουλευτικών φυσικά δεν τίθεται- η Χώρα πρέπει να ακολουθήσει το χρονοδιάγραμμα", ξεκαθάρισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Πρόσθεσε ότι σημασία έχει να βγει η χώρα από την κρίση και το μνημόνιο. 

samaras-benizelos310314,

"Συζητήσαμε με τον Πρωθυπουργό τα ζητήματα που προκύπτουν τώρα, γιατί αυτό που έχουμε μπροστά μας είναι να δείξουμε προς την Ελληνική οικονομία και την Ελληνική κοινωνία ότι πράγματι αλλάξαμε σελίδα, ότι πράγματι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία λίγο πριν την οριστική έξοδο από την κρίση και το μνημόνιο. Γιατί η ψηφοφορία την Κυριακή στη Βουλή είναι μια εξαιρετικά σημαντική πράξη, η οποία πιστοποιεί και επισημοποιεί το επίτευγμα του Ελληνικού λαού", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος. 

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, προτεραιότητες είναι η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων για να υπάρξουν επενδύσεις και θέσεις εργασίας, να εφαρμοστούν τα μέτρα κοινωνικής προστασίας, να οριστικοποιηθεί η κατανομή του πρωτογενούς πλεονάσματος στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και να κινητοποιηθούν οι τράπεζες, οι οποίες- όπως είπε- ακριβώς γι' αυτό ανακεφαλαιοποιήθηκαν, για να μπορούν να είναι ισχυρές μέσα στην οικονομία, να βοηθήσουν τους πολίτες που είναι σε δύσκολη θέση και κυρίως να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις, για να βοηθήσουν οι επιχειρήσεις με τη σειρά τους, τους εργαζόμενους. 

 

Επιπλέον, στη συνάντηση ήταν και ο υπουργός Οικονομικών, για την προετοιμασία του άτυπου Ecofin και Eurogroup, την Τρίτη, καθώς συγκεντρώνονται στην Αθήνα όλοι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. "Άρα, θα υπάρξει μια ωραία ευκαιρία να συζητηθούν οι αλλαγές που έχουν γίνει και το νέο σημείο στο οποίο βρίσκεται η Ελληνική οικονομία λίγο πριν την επάνοδο στις αγορές, που θα είναι προστατευμένη και σταδιακή και θα επιβεβαιώνει την αλλαγή της κατάστασης και φυσικά λίγο πριν από την έξοδο από το μνημόνιο, που πολλοί τώρα το έχουν αγαπήσει, γιατί χωρίς το μνημόνιο δεν υπάρχουν πολιτικά", τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. 

gap310314

Επιπλέον, ο κ. Βενιζέλος έστειλε μήνυμα γεμάτο νοήματα προς τον Γιώργο Παπανδρέου, λέγοντας πώς ο πρώην πρωθυπουργός έχει "άρρηκτους δεσμούς και μεγάλες εκκρεμότητες με το ΠΑΣΟΚ". Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι δν προχώρησε σε διαγραφές γιατί η κυβέρνηση θα έμενε με 151 βουλευτές, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε ότι δεν είναι το κριτήριό του τα διοικητικά μέτρα.

Στουρνάρας: "Θα αναγνωρισθούν οι θυσίες του ελληνικού λαού" 

Για τη συνεδρίαση του Eurogroup και του Ecofin, την Τρίτη στην Αθήνα ενημέρωσε τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

 

"Η Ελλάδα θα βρίσκεται στο επίκεντρο του οικονομικού ενδιαφέροντος καθώς στην Αθήνα θα βρεθούν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρώπης και κεντρικοί τραπεζίτες, τόνισε σε δηλώσεις του, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Στουρνάρας, ενώ εξέφρασε την ελπίδα πως την Τρίτη "θα αναγνωριστούν οι προσπάθειες του ελληνικού λαού".

st310314

 

Τελευταία τροποποίηση στις 21:49 - 31 Μαρ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.