ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Süddeutsche Zeitung:"Ο κυβερνητικός συνασπισμός δεν πρόκειται να αντέξει μέχρι το 2016"

11:06 - 01 Απρ 2014 | Πολιτική
Süddeutsche Zeitung:"Ο κυβερνητικός συνασπισμός δεν πρόκειται να αντέξει μέχρι το 2016"
Δεν θα καταφέρει να εξαντλήσει την τετραετία και να φτάσει έως το 2016 η ελληνική κυβέρνηση, υποστηρίζει σε σημερινό δημοσίευμα της η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, ενισχύοντας τους φόβους για πρόωρη διάλυση του κυβερνητικού συνασπισμού.

Μάλιστα, η επόμενη ημέρα της ψηφοφορίας στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο, με όλες τις απώλειες και τις διαφοροποιήσεις των βουλευτών από την «γραμμή» της κυβέρνησης φαίνεται να είναι και η βάση στη σχετική επιχειρηματολογία του δημοσιεύματος. 

 

Μεταξύ άλλων, σχολιάζει κι εκτενώς το γεγονός πως η κυβερνητική πλειοψηφία έχει περιοριστεί στους 152 βουλευτές, αναφέροντας πως «Κατά την σημαντική ψηφοφορία, υπήρξαν διάσημοι διαφωνούντες. Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου... καταψήφισε το άρθρο που αφορά την διευκόλυνση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών».

 

Αν και εκτιμά πως η Ελλάδα πληροί τους όρους για τη συνέχιση της οικονομικής βοήθειας, ωστόσο τονίζει πως «Ο κυβερνητικός συνασπισμός δεν πρόκειται να αντέξει μέχρι το 2016, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευθεί να μην συμπράξει στην εκλογή του προέδρου Δημοκρατίας το 2015, γεγονός που καθιστά αναπόφευκτη τη διενέργεια πρόωρων εκλογών». «Επισήμως, η απόφαση θα ληφθεί σήμερα, Τρίτη, στην πραγματικότητα όμως έχει ληφθεί από καιρό», αναφέρει στη συνέχεια, η Süddeutsche Zeitung ενόψει της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup και προβλέπει πως οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα προτείνουν την αποδέσμευση της επόμενης δόσης από το πακέτο βοήθειας ύψους πολλών δισεκατομμυρίων. 
«Όπως αναφέρεται στο σχέδιο του ανακοινωθέντος των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, η Αθήνα θα λάβει από το ταμείο διάσωσης τον Απρίλιο 6,3 δισ. ευρώ, καθώς και από ένα δισ. ευρώ τον Ιούνιο και τον Ιούλιο», συμπληρώνει.

 

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.