ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Μανόλης Γλέζος στην Γερμανική Σχολή Αθηνών – Σύσταση στη Βουλή επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων

13:45 - 02 Απρ 2014 | Πολιτική
Ο Μανώλης Γλέζος θα μιλήσει στην Γερμανική Σχολή Αθηνών το απόγευμα της Τετάρτης, 2 Απριλίου 2014, στις 7 μ.μ., προσκεκλημένος του Συλλόγου Αποφοίτων.
 Θέμα της ομιλίας του θα είναι η εξέλιξη των ελληνογερμανικών σχέσεων από την Κατοχή έως σήμερα και οι παραμέτροι που τις επηρεάζουν.

Προσκεκλημένοι στην εκδήλωση, θα είναι εκπρόσωποι της γερμανικής κοινότητας στην Αθήνα, απόφοιτοι και μαθητές των τελευταίων τάξεων της Σχολής, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον Μανώλη Γλέζο.

Στην συζήτηση θα συμμετάσχουν η πρώην υπουργός, κυρία Φρόσω Δημάκου - Κιάου και η πρώην βουλευτής, δημοτική σύμβουλος Αθηνών, κυρία Αννα Φιλίνη. 

Το «παρών» αναμένεται να δώσει η γενιά των αποφοίτων της Γερμανικής Σχολής της περιόδου 1940-1944, προς τιμήν των οποίων είχε διοργανωθεί ειδική εκδήλωση του Συλλόγου στις αρχές του καλοκαιριού του 2013.
Μετά την ομιλία του Μανώλη Γλέζου θα ακολουθήσει συζήτηση, την οποία θα συντονίσουν η διευθύντρια του Γυμνασίου της Σχολής, Αγγελική Κανελλακοπούλου και ο δημοσιογράφος, πολιτικός συντάκτης του "Βήματος", Αγγελος Κωβαίος.
 
Στο μεταξύ ο Κώστας Τζαβάρας από τη ΝΔ εξελέγη πρόεδρος της επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων.

Αντιπρόεδρος εξελέγη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Γλέζος και γραμματέας ο Δημήτρης Σαλτούρος απο το ΠΑΣΟΚ.

Η επιτροπή αριθμεί 19 μέλη συνολικά και αύριο θα συνεδριάσει εκ νέου, προκειμένου να καθορίσει το έργο και τις δράσεις της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την έναρξη της συνεδρίασης, για τη θέση του προέδρου προτάθηκε ο κ. Γλέζος, ο οποίος ωστόσο δε δέχτηκε να αναλάβει τη θέση.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.