• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%

Μπαλτάκος: "Ήθελα να σώσω τη χώρα, γι' αυτό μιλούσα με τους χρυσαυγίτες"

12:36 - 03 Απρ 2014 | Πολιτική
Για το βίντεο με τον Ηλία Κασιδιάρη, το επεισόδιο με τον γιο του στη βουλή και την παραίτησή του μίλησε στον Real fm o πρώην Γενικός Γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου.

Μεταξύ άλλων είπε:

"Συναντήσεις έγιναν πριν τη δολοφονία Φύσσα. Η συγκεκριμένη έγινε μετά τη δολοφονία Φύσσα, αλλά πριν τα Χριστούγεννα όταν και έγιναν οι μεγάλες συναντήσεις.

Κάποιος έπρεπε να είχε επαφή για το καλό της χώρας με αυτούς τους ανθρώπους. 500.000 Έλληνες που τους ψήφισαν δεν είναι Ναζί. Κανένας δεν είναι Ναζί. ότι έκανα εξυπηρετούσε ένα σκοπό. Έπρεπε να γνωρίζουμε σκέψεις, στρατηγικές και κινήσεις. Το γραφείο μου τυχαία ήταν δίπλα από το δικό τους. Τους έλεγα ότι ήθελαν για να κερδίσω την εμπιστοσύνη τους.

Η σχέση μας με τον Αντώνη Σαμαρά είναι σφυρηλατημένη μέσα στον χρόνο. Και οι 2 είμαστε δαυλοί αναμμένοι μέσα στον χρόνο για το καλό της πατρίδας. Η ΝΔ είναι παράταξη ευθύνης και μπορεί να κρατήσει τη συνοχή στη χώρα. Η ΝΔ κινδυνεύει να χάσει τη δεξιά της πτέρυγα και ανά αυτό συμβεί θα βγει εκτός φάσματος και προωτοκαθεδρίας. Πάντα υπερασπιζόμουν την ορθοδοξία και τους ενστόλους. Αυτό το ξέρουν όλοι".

Στη συνέχεια ανέφερε:

"Δεν μίλαγα με ακαδημαϊκό όταν μιλούσα με τον Κασιδιάρη. Ο πρωθυπουργός δεν ήξερε. Λειτουργούσα αυτοβούλως σαν μεσολαβητής για το καλό της χώρας, για να ξέρω τις θέσεις των χρυσαυγιτών. Δεν περίμενα τη θέση του γ.γ. για να αποκτήσω ταυτότητα λόγου και πρωτοβουλιών. Οι επαφές μου ήταν προσωπικές, δεν του έλεγα τι έκανα. Δεν υπάρχει λόγος να φορτώνεις τον πρωθυπουργό με καθημερινότητες. Ήθελα να απεγκλωβίσω τους χιλιάδες που ψήφισαν Χ.Α. από εκεί που είχαν μπλέξει. Οι επαφές μου ήταν μια λεπτομέρεια για τον Σαμαρά.

Τον Πρωθυπουργό δεν τον πιάνουμε στο στόμα μας, δεν τον σχολιάζω. Στον Τύπο διάβασα ότι ο Πρωθυπουργός πήρε τηλέφωνο τον Αθανασίου και τον Δένδια, δεν μου το είπε ο Πρωθυπουργός.

Η πλειάδα των συναντήσεων έγιναν πριν τη δολοφονία. Στην εν λόγω, ο κ. Κασιδιάρης με πέτυχε στον διάδρομο της Βουλής και ζήτησε να με δει για ένα προσωπικό του παράπονο. Και άλλους δέχομαι, και το ΚΚΕ, τι σημαίνει ότι είμαι κομμουνιστής; Στον Κασιδιάρη, είπα, έλα να δω τι θέλεις. Το ότι ήταν κατηγορούμενος τότε, δε σημαίνει κάτι, δεν είχε καταδικαστεί, δικηγόρος είμαι. Ήθελα να μάθω τι θέλει και που το πάει, ήμουν υποψιασμένος".

"Δεν θυμάμαι τι άλλο έχω πει ή αν έχω πει κάτι για τον κ. Σαμαρά"

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης δήλωσε:

"Η μόνη σκοπιμότητα μου ήταν να ξέρω τι συμβαίνει. Να μπω μέσα στη λειτουργία της Χ.Α. Υπάρχουν κι άλλες συνομιλίες και μια δυο υπάρχουν και μετά. Δεν θυμάμαι μετά από έξι μήνες τι έχω πει. Για τη δολοφονία Φύσσα δεν έμαθα τίποτα, ούτε ρώτησα, ούτε είπαν. Για πολιτικές στοχεύσεις έμαθα, αλλά δεν θέλω να τα πω αυτά από το τηλέφωνο (τηλεφωνική συνέντευξη).

Τα τηλεφωνήματα είναι γραμμένα στον Τύπο. Δεν τους είπα τίποτα που να μην έχει γραφτεί στις εφημερίδες. Είχαμε συμφωνήσει να μην κάνουμε ήρωες και να ανεβάζουμε τη Χρυσή Αυγή. Στην Ελλάδα δεν πιάνει η αρνητική προβολή, δεν είμαστε Σουηδία και Δανία. Αν έκαναν συσσίτια στο Σύνταγμα και τα απαγορεύαμε, θα το παίζανε τα κανάλια και θα κάναμε τσάμπα διαφήμιση στους χρυσαυγίτες.

Ότι είπα για τον Αθανασίου και τον Δένδια το έκανα επίτηδες για να αποσπάσω πληροφορίες από τον Κασιδιάρη. Δεν θυμάμαι τι άλλο έχω πει ή αν έχω πει κάτι για τον κ. Σαμαρά, άλλα ότι κι αν έχω πει, το έκανα στον ίδιο καμβά. Υπήρχε σκοπιμότητα για το καλό της παράταξης και της χώρας.

Μπορεί να υπάρχουν και άλλα βίντεο και να έχω πει και άλλα. Που να θυμάμαι όσα είπα πριν από έξι μήνες. Σκέφτηκα ότι μπορεί να με γράφουν γιατί αυτό είναι το ποιόν αυτών των ανθρώπων. Δεν θυμάμαι με ποιους βουλευτές της Χ.Α. έχω συναντηθεί".

Για το ενδεχόμενο εκλογών  αλλά και για συναντήσεις με βουλευτές της Χ.Α., δήλωσε:

"Η ΝΔ με βάση αυτές τις δημοσκοπήσεις θα έχει τις ίδιες έδρες αλλά η Χ.Α. θα έχει διπλάσιες αν πάμε σε εκλογές τώρα.

Χθες παραιτήθηκα αμέσως. Δεν με έδιωξε κανείς. Μόνος μου έφυγα. Δεν έχω διαβάσει τις εφημερίδες, δεν σχολιάζω την "αποπομπή". Πήρα τον Σταμάτη και τον Μπούρα και τους είπα έρχομαι εκεί για παραίτηση.

Στις συζητήσεις για το νομοθετικό έργο υπήρχαν τροπολογίες που τις ήθελαν και οι χρυσαυγίτες και θα τις ψήφιζαν και τις πιο πολλές φορές έρχονταν αυτοβούλως στο γραφείο μου. Δεν θυμάμαι πότε τους κάλεσα εγώ, μιλάμε για έναν χρόνο πίσω.

Εκτός Βουλής δεν έγινε καμία συνάντηση με βουλευτές της Χ.Α. Με τον Μιχαλολιάκο συναντηθήκαμε μέσα στα γραφεία της Βουλής όταν του αφαίρεσαν τους αστυνομικούς και κινδύνευε η ζωή του. Μου ζήτησε να μεσολαβήσω στον κ. Δένδια για να μεταφέρω το παράπονο του.

Ο Παππάς είχε έρθει στο γραφείο και αυτός για το θέμα των αστυνομικών. Δεν πίναμε καφέ μαζί, δεν πίνω άλλωστε καφέ, πίνω τσάι".

Περί "αντικομμουνισμού":

"Η προ 15 ημερών δήλωση μου περί αντικομμουνισμού είναι μία δήλωση που κάνει κακό στη Χ.Α. Αυτό σαρώνει τα σωθικά της Χ.Α. γιατί εκεί ακριβώς σκοπεύει. Δεν μπορούσε άλλος να κάνει αυτή τη δήλωση, εγώ μπορούσα γιατί δεν εκλέγομαι σαν πολιτικός. Η δήλωση δεν έγινε τυχαία, έρχονται εκλογές.

Ξαναλέω. Πρέπει η ΝΔ να απεγκλωβίσει ψηφοφόρους ιδίως από τους ενστόλους και την εκκλησία. Η αριστερά είναι κοντόφθαλμη σε αυτό το σημείο και δεν βλέπει. Αν ιερωμένοι απεγκλωβιστούν από αυτή την κατάσταση, αυτό θα κάνει καλό και στην αριστερά

Είναι κάπου γραμμένο ότι ο θεσμικός ρόλος μου απαγορεύει να κάνω συνομιλίες χωρίς να το ξέρει ο πρωθυπουργός; Λέει ο νόμος ότι απαγορεύεται; Ο νόμος λέει ότι ο γ.γ. είναι άμεσος βοηθός του πρωθυπουργού. Δεν είναι η θέση που κάνει τον άνθρωπο, ο άνθρωπος κάνει τη θέση. Ο Κοσμίδης γιατί χειριζόταν την υπόθεση Οτσαλάν όσο έλειπε ο Σημίτης; Πέραν αποτελέσματος".

Η Δικαιοσύνη πρέπει να παρέμβει για τον διάλογο σας με τον κ. Κασιδιάρη;, ερωτήθηκε μεταξύ άλλων

"Το υλικό δεν μπορεί να μπει σε δικογραφία γιατί είναι προϊόν υποκλοπής, είναι έγκλημα".

Για τον γιο του δήλωσε:

"Ο γιος μου δεν μπήκε σε κανένα γραφείο. Στον διάδρομο έγινε το περιστατικό. Τα γραφεία μας είναι ακριβώς απέναντι. Τους είδε να ανεβαίνουν από την Ολομέλεια και τους ρώτησε με έντονο ύφος, "που είναι ο Κασιδιάρης". Άρχισαν να σπρώχνονται και να βρίζονται και τίποτε άλλο. Αυτοί έχουν κάνει όργια σε σχέση με τη βία και διαμαρτύρονται για ένα σπρώξιμο. Ο γιος μου είναι αξιωματικός ΟΥΚ. Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι συνηθισμένοι, έχουν έναν κώδικα τιμής.

Οποιοσδήποτε είναι στην κατηγορία του αυτοφώρου επιλέγει το τι θα κάνει. Αν τον βρω θα σας πω, δεν έχω επαφή μαζί του, δεν ξέρω που είναι. Είναι αυτεξούσιος, δεν μπορώ να τον βρω καν".

Τελευταία τροποποίηση στις 12:54 - 03 Απρ 2014
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman