ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κυπριακό: Η μορφή της άρσης αποκλεισμού της Αμμοχώστου στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης

00:27 - 14 Απρ 2014 | Πολιτική
Κυπριακό: Η μορφή της άρσης αποκλεισμού της Αμμοχώστου στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης
Το θέμα της Αμμοχώστου αποτελεί το κεντρικό σε συνεχείς συσκέψεις με εκπροσώπους κομμάτων και οργανώσεων, που πραγματοποιεί ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Από την Πέμπτη έγιναν χωριστές συσκέψεις με τις ηγεσίες του ΑΚΕΛ και του Δημοκρατικού Συναγερμού, της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου. Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τις ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι συσκέψεις πραγματοποιούνται εν αναμονή εξελίξεων για το θέμα της Αμμοχώστου και γενικότερα των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, όπου το πιθανό άνοιγμα της πόλης είναι το κεντρικό σημείο. Οι συσκέψεις πραγματοποιούνται λίγα εικοσιτετράωρα μετά τις συναντήσεις που είχε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με τον Αμερικανό Υφυπουργό Εξωτερικών, Έρικ Ρούμπιν, και τον Ευρωπαίο Επίτροπο για τη Διεύρυνση, Στέφαν Φούλε.
 
Ικανοποίηση για την ενημέρωση της οποίας έτυχαν από τον Πρόεδρο εξέφρασαν και οι ηγέτες των δύο μεγαλύτερων συνδικαλιστικών οργανώσεων, της ΣΕΚ και της ΠΕΟ.
Ο ΓΓ της ΣΕΚ Νίκος Μωυσέως ανέφερε ότι ήταν μια ενημέρωση που έγινε προς τη σωστή κατεύθυνση. «Έχουμε αντίληψη και εικόνα για το τί συμβαίνει αυτή τη στιγμή, για το ποιά είναι η συμπεριφορά και της άλλης πλευράς και ποιές είναι οι δυσκολίες», ανέφερε.
 
Πρόσθεσε ότι είναι πολύ σημαντικό ότι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν στείλει μήνυμα στήριξης στον Πρόεδρο σε αυτή την προσπάθεια και μήνυμα εκτίμησης για την ενημέρωση.
 
«Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζει ο κυπριακός λαός την πορεία διαπραγματεύσεων, για να μπορεί να πάρει θέση στο δημοψήφισμα που αναμένεται να γίνει για λύση», είπε ο κ. Μωυσέως. Όπως ανέφερε, στήνονται τα θεμέλια για την ενημέρωση των πολιτών και το συνδικαλιστικό κίνημα εκπροσωπεί ένα πολύ μεγάλο μερίδιο του κυπριακού λαού.
 
Ο Πάμπης Κυρίτσης, Γ.Γ. της ΠΕΟ, της οργάνωσης που ελέγχεται από το ΑΚΕΛ, χαρακτήρισε σωστή την πρωτοβουλία του Προέδρου να ενημερώσει το συνδικαλιστικό κίνημα. «Έγινε ενημέρωση, θέσαμε τα ερωτήματα και τις ανησυχίες μας ο καθένας από εμάς. Εμείς έχουμε εκφράσει την αποφασιστικότητα μας να συμβάλουμε και να βοηθήσουμε στο μέτρο που είναι δυνατόν, διότι ο στόχος μας είναι να λυθεί το Κυπριακό και να επανενωθεί η πατρίδα μας», είπε.
 

Οι Τουρκοκύπριοι

Την ίδια στιγμή, στην αντίπερα όχθη, στα κατεχόμενα, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου, προβαίνει σε ενημέρωση των τουρκοκυπριακών οργανώσεων για τις εξελίξεις στο Κυπριακό. Την Παρασκευή ο κ. Έρογλου είχε συνάντηση με τα μέλη των τεχνικών επιτροπών που εκπροσωπούν την τουρκοκυπριακή κοινότητα στις συνομιλίες. Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, στη διάρκεια της συνάντησης έγινε αξιολόγηση των τελευταίων εξελίξεων.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.