ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τριβές και αψιμαχίες σε κυβερνητικό συνασπισμό και ΣΥΡΙΖΑ φέρνουν σενάρια αστάθειας

09:39 - 15 Απρ 2014 | Πολιτική
Τριβές και αψιμαχίες σε κυβερνητικό συνασπισμό και ΣΥΡΙΖΑ φέρνουν σενάρια αστάθειας
Σε κλίμα εκλογών αλλά και έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης αναμένεται να κινηθεί η οικονομία το επόμενο διάστημα, όπου δεσπόζουν οι ΑΜΚ της Εθνικής και της Eurobank. Τόσο, το κλίμα εκλογική πλειοδοσίας, οι ενδεχόμενες "ουρές" της υπόθεσης Μπαλτάκου, όσο και η πολωτική εικόνα δεν περνούν απαρατήρητες από τις αγορές, αλλά και τους εταίρους. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι όλες οι μεγάλες αποφάσεις για το χρέος πάνε για τον Ιούνιο, οπότε και θεωρητικά θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Πάντως τόσο οι ενδοκυβερνητικές τριβές όσο και η εσωκομματική κατάσταση στο ΣΥΡΙΖΑ έχουν μπει στο μικροσκόπιο. Έτσι, η ένταση στην κυβέρνηση, που προκάλεσε η σύσκεψη που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς στο Μέγαρο Μαξίμου για πρωτοβουλίες ανακούφισης των αστέγων, δημιουργεί «μειδιάματα» για το πώς κινούνται οι κυβερνητικοί εταίροι.

sam beni maksimo150414

Σημειώνεται ότι στη εν λόγω σύσκεψη παρευρέθηκαν οι υπουργοί Υγείας κ. Αδ. Γεωργιάδης και Εργασίας κ. Ι. Βρούτσης, ο υφυπουργός Υγείας Αντ. Μπέζας αλλά ουδείς από το ΠαΣοΚ. Ούτε ο υφυπουργός Εργασίας κ. Β. Κεγκέρογλου ούτε η γενική γραμματέας Πρόνοιας κυρία Έφη Πέγκου. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Χαρ. Τρικούπη, η οποία χαρακτήρισε τη σύσκεψη «παλαιοκομματικού χαρακτήρα με λογική Μαυρογιαλούρου, που προσβάλλει τη θεσμική λειτουργία της κυβέρνησης». Η σύσκεψη είχε αντικείμενο την αξιοποίηση ακινήτων που βρίσκονται στη δικαιοδοσία του Δημοσίου για τη στέγαση αστέγων και την παροχή βασικών υπηρεσιών, όπως ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ώστε να επιταχυνθεί η επανένταξή τους στην κοινωνία.

 

Επίσης, σφοδρές οι αντιδράσεις του ΠαΣοΚ για την πώληση του 67% του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης δημιουργούν εύλογες ανησυχίες για την επόμενη μέρα, εν όψει και του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων. Σημειώνεται ότι ο Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την  προκήρυξη του ΤΑΙΠΕΔ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο Ταμείο. «Το ΠΑΣΟΚ δεν κατανοεί αυτή την εσπευσμένη απόφαση (η οποία είναι αντίθετη όχι μόνο στο σύνολο της Βουλής, αλλά και στην άποψη των παραγωγικών φορέων της πόλης), εκφράζει την αντίθεσή του και δηλώνει ότι θα παρακολουθεί τη διαδικασία καθ' όλη τη διάρκειά της» υπογραμμίζει η σχετική ανακοίνωση.

 

Σύμφωνα με πολιτικούς παρατηρητές η εικόνα της κυβερνητικής παράταξης, εν όψει μάλιστα και των συρρικνωμένων ποσοστών που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις για το ΠΑΣΟΚ, δημιουργεί απορίες για το πώς θα κινηθεί μετά τις εκλογές η κυβέρνηση. Κι όλα αυτά την ώρα που στο ΣΥΡΙΖΑ και πάλι αναδεικνύονται εντάσεις μεταξύ αριστερού ρεύματος και προεδρικών για την πορεία της χώρας. Η κινητικότητα αυτή το μόνο που κάνει είναι να επανεφέρει ερωτήματα για το χρόνο διενέργειας εθνικών εκλογών... Οψόμεθα...

 Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 11:54 - 15 Απρ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.