ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δ. Βαρνάβας (ΟΕΝΓΕ) στο "R" : "Ετοιμάζονται λουκέτα σε 10 κλινικές- Ο Γεωργιάδης λέει ψέματα"

00:01 - 29 Απρ 2014 | Πολιτική
Δ. Βαρνάβας (ΟΕΝΓΕ) στο "R" : "Ετοιμάζονται λουκέτα σε 10 κλινικές- Ο Γεωργιάδης λέει ψέματα"
"Ο υπουργός Υγείας αν και ισχυρίζεται ότι δεν θα υπάρξουν άλλα λουκέτα δημόσιων νοσοκομείων λέει ψέματα". Αυτό ισχυρίζεται αποκλειστικά στο "R" o πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας, με αφορμή και την αναστολή λειτουργίας των χειρουργείων στο Νοσοκομείο Κοζάνης και το γεγονός ότι παραμένουν κλειστές 200 κλίνες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, επειδή τα επιπλέον λουκέτα θα έχουν μεγάλο πολιτικό κόστος, γεγονός που δεν συμφέρει την κυβέρνηση ενόψει εκλογών έχουν μετατεθεί τα όποια λουκέτα για το φθινόπωρο. Η πληροφόρησή του είναι ότι υπάρχει λίστα 10 νοσοκομείων που πρόκειται να κατεβάσουν ρολά, αφήνοντας στο δρόμο γιατρούς, υγιειονομικό προσωπικό αλλά και ασφαλισμένους.

var280414

Στην περιβόητη αυτή λίστα, όπως λέει, περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, δύο κλινικές στο Νομό Λασιθίου- σήμερα λειτουργούν συνολικά 4 κλινικές- μία κλινική στην περιοχή Κρεστένων- Αμαλιάδας στο νομό Ηλείας, και ένα νοσοκομείο στη Γουμένισσα Κιλκίς. Την ίδια στιγμή συνεχίζεται η εκκένωση 40 νοσοκομείων από προσωπικό, με αποτέλεσμα τα κενά σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, να διευρύνονται. Εκτιμάται ότι στην παρούσα φάση λείπουν από τα Νοσοκομεία της χώρας 6.500 γιατροί και 22.000 νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό. Την Τετάρτη, πάντως, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών πρόκειται να αποφασίσει την πορεία των κινητοποιήσεων που θα ακολουθήσει κόντρα στην πολιτική του Προκρούστη που εφαρμόζει το Υπουργείο Υγείας.

 

Όλα δείχνουν ότι το κύμα των συνενώσεων- συγχωνεύσεων και οριστικών λουκέτων που ξεκίνησε από πέρυσι όχι μόνο δεν θα κοπάσει αλλά θα ενταθεί και στο μέλλον. Θυμίζουμε τις βασικότερες αλλαγές που έχει θεσπίσει το Υπουργείο Υγείας:

  • Το Παίδων Πεντέλης θα συνδεθεί με το Σισμανόγλειο. Μαζί με το Αμαλία Φλέμιγκ, θα αποτελέσουν ένα τραστ νοσοκομείων για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της Βορειοανατολικής Αττικής.
  • Στο Αμαλία Φλέμιγκ θα αναπτυχθεί Μονάδα Αποκατάστασης και Ιατρεία Νοσηλείας μίας ημέρας (one day clinic). Διατηρούνται η Παθολογική, Καρδιολογική και Χειρουργική Κλινική, ενώ η Πνευμονολογική, Οφθαλμολογική Ορθοπαιδική, Ουρολογική και Νεφρολογική κλινική μετακινούνται, ενώ θα εφημερεύει μερικώς το Νοσοκομείο.
  • Οι Άγιοι Ανάργυροι μετατρέπονται σε νοσηλευτικό ίδρυμα με πλήρη εφημέρευση και ενισχύεται με ειδικότητες και προσωπικό, όπως και η Παμμακάριστος.
  • Ενισχύονται με ειδικότητες που δεν διαθέτουν ή υπολειτουργούν κυρίως τα Νοσοκομεία Σωτηρία, Λαϊκό , Σισμανόγλειο, Θριάσειο, Τζάνειο και άλλα.
  • Το Σπηλιοπούλειο μετατρέπεται σε Κέντρο Περίθαλψης Χρονίως Πασχόντων καθώς και κέντρο Ακτινοθεραπείας.
  • Στο Πατησίων θα λειτουργούν εξωτερικά ιατρεία τα οποία θα συνδέονται με το Αγία Ολγα, και το προσωπικό θα μετακινηθεί στο νοσοκομείο της Παμμακάριστου ή στους Αγιους Αναργύρους. Επίσης, έχει προβλεφθεί πλήρης κατάργηση του Ινστιτούτου Έρευνας Νοσημάτων Θώρακος, υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας, ενώ για το Γενικό Νοσοκομείο Αττικής προβλέπεται η μετατροπή του σε ιατρεία μίας στάσης και η δημιουργία εξωτερικών ιατρείων ως σημείο εξυπηρέτησης πολιτών για έκδοση πιστοποιητικών υγειονομικής φύσεως.
  • Η Πολυκλινική θα λειτουργεί ως Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου από τις 8 το πρωϊ ως τις 8 το βράδυ και οι κλινικές θα μεταφερθούν σε άλλα νοσοκομεία. Θα στεγάσει επίσης Καρδιολογική και Παθολογική Μονάδα Αποθεραπείας.
  • Το νοσοκομείο Αγία Βαρβάρα θα μετατραπεί σε Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου, ενω μέρος των κλινών θα φιλοξενεί χρόνια περιστατικά που δεν χρήζουν περαιτέρω νοσηλείας.
  • Στο Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής (Λοιμωδών) θα παραμείνουν οι 90 από τους 395 εργαζόμενους που έχει σήμερα και θα μετατραπεί σε πολυϊατρείο του ΕΟΠΥΥ. Προβλέπεται επίσης η αξιοποίηση μέρους του ακινήτου για τη μεταστέγαση της 2ης ΥΠΕ και η παραμονή της μονάδας τεχνητού νεφρού που θα ενταχθεί επίσης στον ΕΟΠΥΥ.

     

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

varn280414

Τελευταία τροποποίηση στις 00:09 - 29 Απρ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.