ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκλογές 2014: Πόσα χρήματα θα πάρουν τα κόμματα

11:03 - 02 Μαϊ 2014 | Πολιτική
Εκλογές 2014: Πόσα χρήματα θα πάρουν τα κόμματα
Κατά 10 εκατ. ευρώ θα χρηματοδοτήσουν...οι πολίτες τα κόμματα ενόψει εκλογών- Το ποσό θα μοιραστεί σε 10 κόμματα.- Δικαίωμα είσπραξης έχουν όλα, πλην της Χρυσής Αυγής. - Αναλυτικά όλα τα ποσά.

Σε κείμενο που συνυπογράφουν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, προβλέπεται το ποσό που θα μοιραστούν τα 10 κόμματα που συμμετέχουν στις εκλογές, ώστε να βγάλουν το 2014 αλλά και τα αυξημένα έξοδα ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης του Μαΐου.

Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη από τις τρεις επιμέρους αποφάσεις, αφορά στην κρατική οικονομική ενίσχυση των κομμάτων, η οποία θα ανέρχεται στα 3 εκατ.ευρώ. Δικαίωμα είσπραξης έχουν όλα πλην της Χρυσής Αυγής, η οποία ναι μεν εμφανίζεται στον πίνακα με το ποσό των 240 χιλιάδων ευρώ, ωστόσο, όπως αναφέρεται και στην απόφαση, το ποσό αυτό θα παρακρατηθεί και θα καταβληθεί ατόκως στο δικαιούχο κόμμα όταν θα υπάρξει συνδρομή των προϋποθέσεων του νόμου.

Στη χρηματοδότηση των κομμάτων για τις ευρωεκλογές, αφορούν οι άλλες δυο αποφάσεις, όπου το προβλεπόμενο ποσό εκεί αγγίζει τα 7 εκατ.ευρώ, όπως προκύπτει και από τον ακόλουθο πίνακα. Άμεσα θα πληρωθεί το 50% της συνολικής επιχορήγησης δηλαδή τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

Το επιπλέον 10% (700.000 ευρώ) θα δοθεί στα κόμματα που εξέλεξαν βουλευτές στις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012 και θα μοιραστεί ως εξής:

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.