ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βενιζέλος: "Η κυβερνητική σταθερότητα είναι το στοίχημα των εκλογών"

19:42 - 05 Μαϊ 2014 | Πολιτική
"Το στοίχημα αυτών των πολλαπλών εκλογικών διαδικασιών που θα έχουμε στις 18 και 25 Μαΐου, είναι, κατά βάθος, η κυβερνητική σταθερότητα αλλά και ο σταθερός στρατηγικός προσανατολισμός της χώρας που βαδίζει στην έξοδο από την κρίση και το μνημόνιο. Και θα ήταν πραγματικά κρίμα, τώρα που αρχίσαμε την έξοδο, αυτό να διασαλευθεί, να τεθεί υπό αμφισβήτηση, για λόγους αμιγώς πολιτικούς", τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν θεωρεί ότι υπάρχει κίνδυνος για την κυβερνητική σταθερότητα, μετά από συνάντηση που είχε με την ηγεσία του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, στο υπουργείο Εξωτερικών.

Σημείωσε δε ότι "η Δημοκρατική παράταξη, το ΠΑΣΟΚ, του οποίου έχω την τιμή να ηγούμαι και η Ελιά στην οποία μετέχουμε, δεν είναι ούτε "τσόντα" ούτε ουρά. Δεν πάει να αθροίσει τα ποσοστά για να καλύψει κενά", για να υπογραμμίσει ότι "είναι ο πυλώνας αυτής της προσπάθειας και αν δεν έχουμε τη στήριξη του ελληνικού λαού, την κατανόησή του, φυσικά δε μπορούμε ν' αναλάβουμε βάρη που ιστορικώς δε μας αναλογούν, από ένα σημείο και μετά".

 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι "η στρατηγική της εφόδου που ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν μερικούς μήνες, απέτυχε", και πως "δεν πάμε σε εκλογές-δημοψήφισμα", καθώς επίσης και ότι βάσει των ερευνών η μεγάλη πλειονότητα των πολιτών θέλει σταθερότητα και ασφάλεια για να βγούμε πράγματι από την κρίση και το μνημόνιο. "Κάποιοι βέβαια κλαίνε και οδύρονται που βγαίνουμε, πράγματι, από την κρίση και το μνημόνιο", πρόσθεσε.

 

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι "όμως το στοίχημα πρακτικά δεν είναι αν θα είναι πρώτη η Νέα Δημοκρατία ή ο ΣΥΡΙΖΑ", αλλά ότι "το στοίχημα είναι η κυβερνητική σταθερότητα συνολικά και πυλώνας της σταθερότητας είναι η Δημοκρατική Παράταξη, το ΠΑΣΟΚ, η Ελιά, που κουβαλάει το βάρος από την αρχή, επί 4-5 ολόκληρα χρόνια". "Άρα", συνέχισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, "δεν είναι δίκαιο, δεν είναι σωστό και λογικό κάποιοι να χρεώνονται ένα μεγάλο κόστος και να μην πιστώνονται αυτά που αναλογικώς δικαιούνται να πιστωθούν, τώρα που η χώρα έχει αρχίσει την έξοδο από την κρίση" και "άρα, εμείς περιμένουμε τη στάση του ελληνικού λαού, την ωριμότητά του, τη σοφία του".

 

Στο ίδιο πλαίσιο, σημείωσε ότι "πρέπει να διατηρηθεί η σταθερότητα, το πλαίσιο στρατηγικής αναφοράς της χώρας, πρέπει να βαδίσουμε με ασφάλεια στην οριστική και αμετάκλητη έξοδο από την κρίση και το μνημόνιο, αλλά αυτό εξαρτάται από τον ελληνικό λαό".

venizelo050514

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.