ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαρινάκης:"Αν ήθελα να φτιάξω κόμμα, θα το έφτιαχνα"

11:42 - 09 Μαϊ 2014 | Πολιτική
Μαρινάκης:"Αν ήθελα να φτιάξω κόμμα, θα το έφτιαχνα"
Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, σε συνέντεξή του, μίλησε για την υποψηφιότητά του ως δημοτικός σύμβουλος, αποκάλυψε τα πλάνα του για τον Πειραιά κι εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του Δημάρχου, Β. Μιχαλολιάκου.

Ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, παραχώρησε μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στον Αντώνη Σρόιτερ και την εκπομπή «Αυτοψία», στην οποία μεταξύ άλλων, μίλησε για τα έργα που σχεδιάζει να κάνει στον Πειραιά, την υποψηφιότητά του ως δημοτικός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του Γιάννη Μώραλη και τον Δήμαρχο Πειραιά, Βασίλη Μιχαλολιάκο.

"Έχω δεσμευθεί για πέντε μεγάλα έργα στον Πειραιά"

Αναφερόμενος στο όραμά του και τα έργα που πρέπει να γίνουν στον Πειραιά, αλλά και στην εξασφάλιση της χρηματοδότησής τους ο κ. Μαρινάκης ανέφερε: "Η Ναυτιλία έχει να κάνει με τον Πειραιά, τα γραφεία μας είναι στον Πειραιά, γεννήθηκα, μεγάλωσα στον Πειραιά. Ο Ολυμπιακός είναι στον Πειραιά. Δεν μπορείς όταν βλέπεις διάφορα τα οποία δεν είναι σωστά, δεν σου αρέσουν, πολλοί φορείς της πόλης έχουν προβληματιστεί, κάποια στιγμή ορισμένοι άνθρωποι που μπορούν πρέπει να πάρουν μια πρωτοβουλία να τα φτιάξουν.Ο Γιάννης Μώραλης θα έχει όλο το χρόνο μπροστά του να αφιερωθεί στον Πειραιά. Ο δικός μου ρόλος είναι πέντε έργα τα οποία έχουμε πει ότι θα φτιάξουμε μπορούμε να τα φτιάξουμε. Είτε με δωρεές, είτε με μια σωστή διαχείριση, είτε με το ΕΣΠΑ, αυτά θα γίνουν. Είναι μια δέσμευση δική μου που μέχρι να γίνουν αυτά τα έργα θα το προσπαθήσω, θα το πετύχω. Είναι ένα στοίχημα που έχω βάλει και μέχρι τώρα τα στοιχήματα τα κερδίζω".

"Ο Μιχαλολιάκος δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του"

Παράλληλα ο κ.Μαρινάκης επιτέθηκε στον νυν δήμαρχο Πειραιά "Ο Μιχαλολιάκος δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του, δεν έχει κολλήσει ούτε ένα ένσημο. Είναι τραγικό για δικούς σου λόγους να απορροφήσεις τα προγράμματα, είναι ανίκανος να το κάνει. Ο Μώραλης θα είναι ο δήμαρχος. Μεταξύ Μιχαλολιάκου και Δρίτσα, προτιμώ τον κύριο Δρίτσα. Αν δεν είμαστε στον δεύτερο γύρο θα ψηφίσω Δρίτσα, δεν μασάω τα λόγια μου", είπε για την υποψηφιότητα ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα τόνισε πως στο ψηφοδέλτιο του Γιάννη Μώραλη υπάρχουν και τέσσερις Παναθηναϊκοί. "Και Παναθηναϊκούς έχουμε και αεκτσίδες έχουμε. Και ο φίλαθλος του Παναθηναϊκού θέλει τον Πειραιά νικητή".

Απαντώντας μάλιστα στο ερώτημα εάν είναι ο «Μπερλουσκόνι της Ελλάδος», κάτι για το οποίο τον έχει κατηγορήσει ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού ανέφερε:"Εγώ έχω μάθει να βγαίνω μπροστά, δεν μασάω τα λόγια μου. Αν ήθελα να φτιάξω κόμμα θα το έφτιαχνα και θα προσπαθούσα για το καλύτερο. Ο Μαρινάκης δεν έχει δουλειές με το Ελληνικό Δημόσιο, ούτε θα έχει δουλειές. Η μόνη του δουλειά, η οποία μόνο λεφτά βάζει, είναι ο Ολυμπιακός. Άρα το "Μπερλουσκόνι" είναι άκυρο. Καταλαβαίνω τον πανικό του κυρίου Μιχαλολιάκου και του κάθε Μιχαλολιάκου, όταν βλέπουν έναν άνθρωπο πετυχημένο, έναν άνθρωπο που αγαπάει τον Πειραιά, έναν άνθρωπο που ξέρουν ότι την επόμενη μέρα θα κάνει πράγματα, γιατί μπορεί να τα κάνει και θα τα κάνει, κατανοώ πως υπάρχει ένας μεγάλος πανικός και μπορεί μέσα στον πανικό σου να λες οτιδήποτε...".

"Λάθος η πώληση του λιμανιού"
"Είναι τραγικό λάθος η πώληση του λιμανιού. Για να φτιαχτεί αυτό το λιμάνι έχουν επενδυθεί δισεκατομμύρια και ανήκει στη χώρα. Υπάρχει ο ναύσταθμος. Η Ελλάδα δεν έχει λύσει τα προβλήματα της με τους γείτονες της. Μπορεί μόνο να παραχωρηθεί μέρος του λιμανιού σε ιδιώτες και σίγουρα αυτό δεν μπορεί να γίνει μόνο από έναν", είπε για την πώληση του ΟΛΠ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.