ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μάχη "στήθος με στήθος" δυο εβδομάδες πριν τις ευρωκάλπες

12:48 - 10 Μαϊ 2014 | Πολιτική
Μάχη "στήθος με στήθος" δυο εβδομάδες πριν τις ευρωκάλπες
Ενίσχυση της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, που σημειώνει απώλειες, καταγράφει δημοσκόπηση της Public Issue για τις ευρωεκλογές. Η δημοσκόπηση καταδεικνύει την έντονη πολιτική πόλωση που διαμορφώνεται στη χώρα στην τελική ευθεία για τις περιφερειακές και ευρωπαϊκές εκλογές.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό της Εφημερίδας των Συντακτών, ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται μεν να διατηρεί βραχεία κεφαλή στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές (18,5% έναντι 18%) με τη ΝΔ όμως να κλείνει την ψαλίδα, αφού κερδίζει 1,5 ποσοστιαία μονάδα σε αντίθεση με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το οποίο χάνει μια μονάδα.

dimoskopisi100514

Στην υπόλοιπη κατάταξη ακολουθούν: Το Ποτάμι με 5,5%, η Ελιά (ΠΑΣΟΚ) με 4,5%,το ΚΚΕ με 4%, η Χρυσή Αυγή με 3,5%, η ΔΗΜΑΡ με 2% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 1,5%.

 

Τα λοιπά κόμματα παίρνουν 4,5%, οι αναποφάσιστοι βρίσκονται στο 16%, Το 10% δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν, λευκό/ άκυρο 3% και δεν γνωρίζω /δεν απαντώ 9% .

 

Όσον αφορά τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών πρώτος σύμφωνα με τη δημοσκόπηση είναι ο Αλέξης Τσίπρας με 40, δεύτεροι ο Αντώνης Σαμαράς και ο Φώτης Κουβέλης με 38, τρίτος ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 33, τέταρτος ο Πάνος Καμένος με 27, πέμπτος ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 22 και τελευταίος ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 11.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.