ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπερλουσκόνι: "Θα εξαφανιστεί το ευρώ, αν δεν μεταρρυθμιστεί η ΕΕ"

09:25 - 21 Μαϊ 2014 | Πολιτική
Μπερλουσκόνι: "Θα εξαφανιστεί το ευρώ, αν δεν μεταρρυθμιστεί η ΕΕ"
Η οικονομική πολιτική της Ε.Ε. πρέπει να μεταρρυθμιστεί για να μην επιστρέψουμε στα εθνικά νομίσματα, δήλωσε στο BBC.- "Ο σαρκοζί φοβόταν τη φιλία μου με τον Καντάφι".

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι προειδοποίησε χθες, Τρίτη, πως το ευρώ μπορεί να εξαφανισθεί αν δεν υπάρξει μια ριζική μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. "Έχουμε ανάγκη από ριζικές αλλαγές, αλλιώς η οικονομική κατάσταση θα μας υποχρεώσει, όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, να εγκαταλείψουμε το ευρώ και να επιστρέψουμε στα εθνικά νομίσματά μας", προειδοποίησε ο Μπερλουσκόνι μιλώντας στο BBC. Σύμφωνα με τον ίδιο, "η μη ισορροπημένη οικονομική πολιτική της ΕΕ απειλεί την επιβίωση της ζώνης του ευρώ".

Ο Μπερλουσκόνι επέκρινε επίσης τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί για τις προσπάθειές του υπέρ της ανατροπής του Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι το 2011. "Ο Σαρκοζί φοβόταν πως η φιλία μου με τον Καντάφι θα εμπόδιζε τη Λιβύη να παρέχει στη Γαλλία πετρέλαιο και αέριο", υποστήριξε και κατέληξε: "Έδρασε πριν από τις άλλες χώρες για να επιτεθεί στη Λιβύη και τον Καντάφι και πιστεύω πως αυτό ήταν ένα σοβαρό λάθος".

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.